Una dintre problemele de care cel mai probabil nu scapă nimeni în viață este cu siguranță durerea de cap. Este comun ca măcar de câteva ori în viață să experimentezi dureri de cap. Însă, este important de știut că durerile de cap sunt trecătoare și se remit la scurt timp după apariția lor. Sau cedează la pastilele antidurere, dacă se administrează.
Dacă durerile de cap persistă ore, zile în șir sau dacă se repetă mai multe zile consecutiv este cazul să vă puneți semne de întrebare cu privire la factorii declanșatori. ”Dacă durerile de cap nu se ameliorează la administrarea unor antiinflamatoare nesteroidiene sau la paracetamol, trebuie sa apelam la serviciile medicului de familie sau medicului neurolog pentru investigatii suplimentare” a explicat dr. Tatiana Popescu, medic de familie.
Din cauza ritmului de viață accelerat, oamenii devin stresați. Și încărcați cu diverse sarcini la care le pot face față pe termen lung mai mult sau mai puțin. Și dorm mai puțin. Fie din cauza stresului, fie din cauza programului încărcat sau chiar a pasiunilor lor de care se ocupă după program. Lipsa odihnei, insomniile au ca repercursiuni inclusiv durerrile de cap.
”De cele mai multe ori durerile de cap sunt de cauză vasculară sau pot fi datorate unor modificări ale homeostaziei mediului intern. Patologii cum ar fi hipertensiunea arterială cu valori mari sau tulburări de ritm cardiac pot determina dureri de cap care nu cedează cu antiinflamator obișnuit, dar care are un caracter colicativ, pulseaza sau „dă junghiuri” a explicat dr. Tatiana Popescu, medic de familie. Atenție!Una dintre confuziile cele mai des întâlnite atunci când vine vorba despre durerile de cap este confuzia cu migrena. Durerea de cap obișnuită se deosebește de migrenă prin intensitate slabă. Migrena nu cedează neapărat la antialgicele clasice. De asemenea migrena poate durata mai mult decât durerea de cap.