Cea mai bună dulceață de cireșe, din 3 ingrediente. Rețeta simplă pe înțelesul tuturor

Pentru a prepara această rețetă de dulceață de cireșe ai nevoie de 3 ingrediente: cireșe, zahăr și lămâie.
  • Publicat:
Cea mai bună dulceață de cireșe, din 3 ingrediente. Rețeta simplă pe înțelesul tuturor
Foto: Envato

Dacă nu ai încercat până acum să prepari dulceață de cireșe, nu te lăsa descurajată de rețetele complicate pe care le găsești pe internet. Avem pentru tine o rețetă simplă din 3 ingrediente, explicată pas cu pas, astfel încât să îți iasă cea mai bună dulceață de cireșe. 

Acum este sezonul lor, așa că profită de moment să faci din cireșe un desert pe care să îl savurezi la micul dejun, pe felii de pâine prăjită, sau ca umplutură pentru delicioasele clătite savurate la sfârșit de săptămână împreună cu cei mici. Dulceața de cireșe este excelentă și în compoziția brioșelor sau tartelor răcoritoare cu brânză.

Așa că trece pe lista de cumpărături ingredientele și citește mai departe pentru a afla cât de ușor este de preparat dulceața de cireșe.

Dulceață de cireșe: ingrediente de care ai nevoie

Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 grame cireșe fără sâmburi (aproximativ 1-1,2 kg cireșe)
  • 450 grame zahăr alb (sau mai puțin, în funcție de preferințe)
  • 1 lămâie bio, netratată
rețetă dulceață de cireșe
Foto: Envato

Dulceață de cireșe: rețeta explicată pas cu pas

  • Taie cireșele fără sâmburi în două sau toacă-le grosier și pune-le într-un castron.
  • Adaugă peste cireșe sucul de la o lămâie și câteva felii de coajă, apoi zahărul. Amestecă ușor cu o lingură de lemn.
  • Acoperă castronul cu folie alimentară și lasă-l la frigider cel puțin 2 ore, ideal peste noapte.
  • Toarnă compoziția într-o oală și lasă la foc mic, pentru aproximativ 45 de minute. Amestecă din când în când, ca să nu se lipească de fundul vasului.
  • Când dulceața face o spumă la suprafață și este lipicioasă, e semn că e gata.
  • Scoate coaja de lămâie din dulceață.
  • Dulceața de cireșe se toarnă în borcane sterilizate în prealabil.
  • Borcanele cu dulceață se acoperă cu capac și se lasă la răcit la temperatura camerei, apoi se țin la frigider sau într-o cameră răcoroasă, ferită de razele soarelui.

Sursă rețetă: thepetitecook.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult