Vara este sezonul fructelor delicioase și parfumate, cu antioxidanți din belșug. Zmeura, afinele, murele, căpșunile sunt campioane la capitolul beneficii. Dar cum facem să întârziem apariția mucegaiului pe aceste fructe delicate, astfel încât să nu ia calea coșului de gunoi?
Dacă ai cumpărat prea multă zmeură, cu siguranță te-ai confruntat cu surpriza neplăcută de a fi nevoită să arunci bunătate de fructe la numai 2 zile pentru că le-a năpădit mucegaiul, chiar dacă le-ai ținut la frigider. Pentru a întârzia acest fenomen, pune în aplicare un truc simplu, dar foarte eficient.
Cu cât conțin mai multă apă, cu atât mucegăiesc mai repede. Însă fructele se pot strica mai rapid și în funcție de cât de coapte sunt sau de modul în care le depozitezi.
Zmeura, afinele, murele și căpșunile sunt cele mai sensibile fructe din acest punct de vedere, deoarece conțin foarte multă apă (peste 92%).
Pentru a întârzia apariția mucegaiului, urmează aceste sfaturi simple, ușor de ținut minte:
Dacă ai o cantitate mare de fructe de pădure și nu vrei să ajungă la gunoi rapid, o altă variantă este să le congelezi. Ai grijă să le speli și să le usuci bine înainte de a le pune la congelator. Folosește pungi tip zip-lock sau recipiente închise ermetic.
Poți folosi ulterior fructele congelate pentru a prepara smoothie-uri sau creme delicioase pentru cheesecake.