Pentru persoanele cărora nu le place să bea apă prea des adevărul este unul singur. Asta indiferent de câtă informație medicală aud, citesc. Sau de cât de des sunt ”bătuți la cap” de cei dragi. ”Bea apă, hidratează-te corespunzător, zi de zi”. Adevărul este că dacă nu simți plăcere să bei apă sau nu simți nevoia, nu bei.
Însă, mai ales vara, când temperaturile termometrelor sunt ridicate este important să ne hidratăm. Astfel, organelle vor funcționa mai ușor, iar metabolismul își poate desfășura procesele. Și tot la fel de important ca hidratarea este și consumul de legume. Dacă nici aici nu stați excelent am găsit un top al celor mai hidratante legume făcut de Universitatea de Medicină UCLA tocmai pentru a împușca doi iepuri deodată. Glumim, tot trebuie să beți apă, dar iată și legumele cu conținutul de mai mare de apă.
Crude legumele și fructele au mai multă apă. Plus nutrienții în stare pură: vitamine, minerale, antioxidanți, fibre. Așadar, împrieteniți-vă cu legumele în stare naturală.
Au un gust crocant și sunt perfecți atât ca și gustare de sine stătătoare dar și în salate. Conform experților în nutriției de la UCLA castraveții au cel mai mare conținut de apă dintre toate alimentele solide: 96%. Dacă nu sunteți fani să consumați castravete ca atare, creați salate. Ați încercat vreodată rețeta de salată de castraveți proaspeți, în borș, cu mărar? Se taie castraveții, se adaugă 3, 4 linguri de borș de casă și se presară mărar proaspăt. Se lasă la rece și se consumă în câteva ore.
Însă tot la același rang de campion la conținut de apă se află și celebra salata Iceberg. Are tot 96% apă precum castraveții. Asezonați-o cu legume și chiar fructe de sezon, pentru a vă bucura de beneficiile ei.
Poate nu pe placul tuturor, dar și tulpinile de țelină apio abundă în apă: 95%/. În plus, au și fibre. Constitue gustarea perfecta alături de brânză slabă de vaci sau câteva nuci. Ori unt de arahide, unt de alune de pădure, unt de migdale.
Surse: UCLA Universtity,