Apa de orz, băutura miraculoasă care sprijină digestia, previne diabetul și accelerează slăbirea

  • Publicat:
Apa de orz, băutura miraculoasă care sprijină digestia, previne diabetul și accelerează slăbirea
Sursa foto: profimedia

Chiar dacă orzul este mai puțin cunoscut, beneficiile sale sunt extraordinare. Este un excelent tonic digestiv pentru sistemul gastrointestinal și un remediu natural pentru constipație. Dar, mai multe despre acesta în rândurile de mai jos. 

Apa de orz: beneficii, mod de pregătire

Există un interes tot mai mare pentru utilizarea orzului ca ingredient pentru îmbunătățirea sănătății. O modalitate interesantă de a face acest lucru este să pregătesti apă de orz, o băutură răcoritoare, cu proprietăți terapeutice.

Cum se pregătește apa de orz?

Ingrediente

  • o cană de orz
  • 8 căni de apă
  • o lămâie
  • o lingură de miere

Ingrediente opționale, dar nu și obligatorii

  • un baton de scorțișoară
  • o bucățică de rădăcina de ghimbir

Mod de pregătire

Se spală orzul și se lasă la înmuiat, urmând a se clăti bine până la înlăturarea amidonului.

Se pune la fiert împreună cu apă, batonul de scorțișoară și rădăcina de ghimbir (ingredientele opționale).

Atunci când începe să dea în clocot, focul se da mic și se mai lasă aproximativ 30 minute.

Se lasă la răcit și apoi se strecoară întreg conținutul.

Se adaugă sucul de lămâie și lingura de miere.

Apa de orz poate fi consumată în egală măsură de adulți și copii.

Citește și: 5 beneficii ale cerealelor pentru silueta şi sănătatea ta

Beneficiile consumului de apă de orz

Potrivit specialiștilor, fibrele pe care le conține orzul sprijină digestia și întreg metabolismul.

Încă din cele mai vechi timpuri, apă de orz a fost folosită pentru atenuarea problemelor intestinale.

Adepții medicinei ayurvedice o recomandă îndeosebi persoanelor care au probleme cu colonul și digestia.

Întrucât menține lesne starea de sățietate, apă de orz reduce simțitor și poftă de mâncare. Este, așadar, extrem de benefică și în curele de slăbire.

Fibră solubilă prezența în apă de orz încetinește absorbția de zahăr. Acest lucru ajută la gestionarea vârfurilor de zahăr și la tratarea diabetului. Datorită indicelui sau glicemic scăzut (GI), orzul este un bun înlocuitor de cereale, sănătos și prietenos cu pacienții diabetici.

Citește și: Cele mai bune alimente pentru colon. Ce să mănânci că să elimini toxinele din intestine

Surse: HealthLine, Medical News Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult