Când apare menopauza? Când apar și bufeurile! Bufeurile sunt un simptom exrem de neplăcut pentru multe dintre femei, însă noi venim cu vești bune astăzi. Există câteva trucuri care te pot ajuta să le ții sub control, astfel încât să nu îți afecteze rutina de zi cu zi.
Bufeurile sunt caracterizate prin senzația de căldură în tot corpul. Uneori, acestea pot fi însoțite și de transpirații sau palpitații. Din fericire, există câteva metode (naturale) care pot ajuta la gestionarea acestor simptome.
Și dacă se poate, consumă apă rece. De asemenea, atunci când simți că încep bufeurile, stropește-te cu apă rece sau chiar când faci dus, astfel îți vei regla temperatura corpului.
Consumul de alimente cu fitoestrogeni sprijină menținerea echilibrului hormonal și reduce intensitatea bufeurilor. Alege și tu soia, semințele de in, nucile și legumele crucifere și introdu-le în dieta ta.
Hainele confecționate din materile naturale, precum bumbacul, inul sau mătasea, te vor ajuta să nu te supraîncălzești. Cele strâmte și realizate din materiale sintetice pot agrava bufeurile.
Bufeurile se pot agrava vara, așa că ar fi bine să ai cu tine un evantai sau un ventilator mic pe baterii.
Yoga, meditația sau plimbările lungi în natură te pot ajuta în reducerea anxietății și a stresului, două elemente care agravează și ele bufeurile.
Nu în ultimul rând, odihna adecvată este și ea responsabilă pentru ameliorarea neplacutelor bufeuri. Încearcă să dormi cel puțin 7-8 ore pe noapte. Stresul și anxietatea se vor reduce, astfel.
Atenție! Dacă bufeurile sunt severe și îți afectează calitatea vieții, nu ezita să consulți medicul.
În continuare, te invit să parcurgi un interviu cu Dana Săvuică despre provocările pe care menopauza le-a adus cu sine în cazul vedetei:Dana Săvuică, despre provocările de la menopauză: „Este o etapă firească prin care trecem și trebuie să o acceptăm ca atare” INTERVIU EXCLUSIV
Surse: MayoClinic, ClevelandClinic, HealthLine