Consumul de iaurt dimineața este recomandat de toți nutriționiștii. Asta deoarece iaurtul are numeroase beneficii, datorită substanțelor nutritive pe care le conține. Iaurtul natural este o sursă excelentă de bacterii „bune” pentru stomac, dar și un aliment bogat în proteine, vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului.
Află în continuare 5 motive să mănânci iaurt dimineața.
Iaurtul conține multe proteine și grăsimi sănătoase, combinație care contribuie la sațietate pe termen lung. Astfel, mâncând iaurt dimineața nu vei mai fi tentată să ciugulești până la masa de prânz tot felul de gustări dulci sau sărate pline de calorii.
O cutie mică de 150 de grame de iaurt îți asigură o doză consistentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi calciul, vitamina B12 și vitamina D, cu rol important pentru imunitate (reduce frecvența și durata virozelor și gripei), sănătatea oaselor, a dinților și a musculaturii.
Iaurtul este una dintre cele mai bune surse de probiotice, bacterii „bune” pentru sănătatea stomacului. O digestie corectă înseamnă un tranzit intestinal sănătos și risc redus de cancer de colon.
De asemenea, studiile arată că microbiomul intestinal joacă un rol important și în sănătatea creierului, așa că mănâncă iaurt dimineața pentru a te feri de problemele cu memoria.
Consumul de iaurt dimineața este recomandat și datorită efectului său antiinflamator. Inflamația cronică este asociată cu un risc mai crescut de a dezvolta boli precum diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare sau chiar cancerul.
Alte alimente care combat inflamațiile sunt: peștele, afinele, murele, cartofii dulci, morcovii, roșiile, ardeii, portocalele, broccoli şi pepenele verde.
Dacă ai probleme cu colesterolul și trigliceridele, fă-ți un obicei din a consuma dimineața un iaurt mic în care ai pus câteva semințe de chimion sau puțină pudră de chimion.
Un studiu a arătat că pudra de chimion are un conţinut ridicat de antioxidanţi şi fitosteroli care inhibă absorbţia colesterolului în organism, un factor de risc major în apariția bolilor de inimă.
Pentru a beneficia de proprietăţile terapeutice ale condimentului şi implicit, pentru a scădea în greutate, se consumă câte o linguriţă de pulbere de seminţe amestecată într-un pahar mic de iaurt simplu, în fiecare zi, pe o perioadă de 3 luni.