Femeile sunt mai predispuse decât bărbații la inflamație cronică STUDIU

  • Publicat:
Femeile sunt mai predispuse decât bărbații la inflamație cronică STUDIU
Sursa foto: shutterstock

Știai că noi, femeile, suntem mai predispuse la anxietate și depresie cauzate de inflamație în comparație cu bărbații? Iată ce spune un studiu, potrivit MindBodyGreen.

Motivul pentru care femeile sunt mai sensibile la factorii inflamatori declanșatori decât bărbații

„Sistemul imunitar al unei femei este foarte reactiv la modificările estrogenului, progesteronului și testosteronului, toate acestea influențând activarea imunitară și inflamația”, spune Jeffrey Bland, PhD, președinte și fondator Big Bold Health. 

„Asta înseamnă că sistemul imunitar al unei femei este mai sensibil la lucrurile la care este expusă în mediul înconjurător decât cel al bărbaților”, mai adaugă Bland.

Conform acestuia, toxinele, substanțele chimice, infecțiile cronice și rănile pot declanșa un răspuns de alarmă imunitar care să ducă la inflamație.

Iată acum care sunt semnele că te confrunți cu inflamație în corp și fii atentă la ele!

Înainte de toate, există două tipuri de inflamație: acută și cronică. Cea acută apare ca răspuns la deteriorarea bruscă a corpului și poate varia de la dureri de cap, dureri în gât și până la stomac deranjat. Cât despre cea cronică, aceasta apare în corp fără să existe o deteriorare în prealabil. Și se manifestă prin apariția de boli autoimune precum psoriazis, artrită reumatoidă, astm, oboseală cronică și afecțiuni gatro-intestinale, precum sindromul de colon iritabil.

Iată la ce ar trebui să fii atentă:

  1. Menstruația neregulată
  2. O tranziție dificilă la menopauza
  3. Dureri de cap/migrene regulate
  4. Depresie
  5. Modificări bruște de dispoziție
  6. Anxietate
  7. Dureri articulare
  8. Tulburări de somn
  9. Iritații ale pielii
  10. Colon iritabil

Cum putem combate inflamația cronică?

„S-a demonstrat că dieta mediteraneană are un efect antiinflamator la femei, echilibrând hormonii și sistemul imunitar”, spune Blând.

Dieta mediteraneană este o dietă bazată pe fructe, legume, cereale integrale, peste, ulei de măsline extravirgin, fasole și nuci. Toate aceste alimente sunt bogate în fitonutrienți, compuși activi care sprijină sistemul imunitar să aibă un răspuns propice la toxine, infecții, răni și alte cauze ale inflamației.

Citește și: 8 lucruri pe care trebuie să le ştii despre inflamaţie şi dietele anti-inflamatorii

Sursa: MindBodyGreen

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
TEST: Află ce vârstă are creierul tău
TEST: Află ce vârstă are creierul tău