Dacă ar fi să luăm în calcum părțile bune ale verii și ale temperaturilor ridicate, cum siguranță am putea spune că scăderea apetitului culinar. Da, vara, vrem în sfârșit să bem multă apă, limonade, ceaiuri reci. Să consumăm multe salate, supe reci. Poate gustări simple precum brânză și legume. Iar la capitolul deserturi trec de proba apetitului în special fructele. Dar și înghețata. Ei bine, de data asta vă propunem să diversificați meniul de desert cu un mousse de căpșuni.
Căpșunile – unele dintre fructele cele mai adorate. Și așteptate. Chiar dacă acum se pot cumpăra din supermarketuri tot timpul anului, trebuie să recunoaștem că în sezon gustul căpșunilor este de neegalat. Și pentru că acest fruct este bun în orice formă, vă recomandăm să încercați un desert rece, spumos, aerat: mousse-ul de căpșuni.
Atunci când mergeți la piață sau supermarket puneți pe lista de cumpărături și ingredientele ideale pentru mousse-ul de căpșuni. Aveți nevoie de căpșuni proaspete, zahăr și frișcă.
Ingrediente
Mod de preparare: Se spală căpșunile sub un jet de apă rece de 2, 3 ori. Se lasă la scurs. Și apoi se usucă cu ajutorul unui prosop de hârtie. Se curăță de codițe, iar eventualele imperfecțiuni se îndepărtează. Se taie feliuțe. Se pasează cu ajutorul unui furculițe sau chiar a unui mixer electric. Se lasă la rece. Între timp se prepară frișca de casă cu ajutorul unui mixer sau robot de bucătărie. Dacă frișca este îndulcită, se scade cantitatea de zahăr. Se păstrează, 4 linguri din piureul de căpșuni. Restul se amestecă cu frișca. Când frișca este gata, în pahare sau cești din porțelan se pune o lingură de piure de căpșuni și se completează cu mousse-ul de căpșuni. Se poate orna cu o căpșună. Se lasă la rece încă 30 minute. Poftă bună!
Sursă:anitalianinmykitchen.com