Cum să folosești mierea de tei în tratarea răcelii și a tusei pe timp de vară

  • Publicat:
Cum să folosești mierea de tei în tratarea răcelii și a tusei pe timp de vară
Sursa foto: profimedia

Mierea de tei este un dar al naturii cu multiple beneficii pentru sănătatea organismului nostru. Îndeosebi în tratarea răcelii și a tusei, mierea de tei poate fi un remediu natural extraordinar. Dar, iată mai multe despre asta.

Tot mai multe persoane suferă vara de infecție gripală sau răceală. Atunci când organismul încălzit este expus curenților de aer – fie că aici vorbim de aer condiționat, de ferestre deschise la mașină sau etc, mucoasele se usucă și nu își mai pot exercita rolul protector care le revine, facilitând astfel pătrunderea patogenilor în organism și declanșarea gripei.

Mai mult, consumul scăzut de lichide sau expunerile prea lungi la soare pot fi si acesetea considerate factori

declanșatori ai gripei sezoniere de vară. Explicația? Sistemul imunitar scade și permite răspândirea virușilor în organism.

Mierea de tei: proprietăți terapeutice

Studiile arată că mierea de tei conține enzime și compuși activi, precum flavonoidele care combat bacteriile și virușii responsabili de afecțiunile respiratorii.

În egală măsură, mierea de tei ajută la reducerea inflamației și iritatiei în gât, facilitând astfel eliminarea de secreții nedorite și ameliorând simptomele tușei.

Mierea de tei este puternic bogată în vitamine și minerale cu rol antioxidant, sprijinind astfel și sistemul imunitar.

4 remedii cu miere de tei pentru tratarea răcelii și a tusei pe timp de vară

Miere de tei și lămâie

Unul dintre cele mai simple și eficiente remedii pentru răceală și gripă este amestecul de miere de tei cu lămâie. Se poate consuma pur și simplu prin combinarea a 2-3 lingurițe de miere de tei cu sucul a jumătate de lămâie.

Ceaiul îndulcit cu miere de tei

Un alt mod eficient și cu rezultate garantate este adăugarea mierii de tei în ceaiurile preferate. Alege ceaiul de mușețel, ghimbir sau cel verde – au proprietăți antioxidante fantastice, iar împreună cu mierea de tei ameliorează simțitor răceala și tusea.

Citește și: De ce nu e bine să pui miere în ceaiul fierbinte

Siropul de miere de tei cu ghimbir

Un alt remediu eficient în combaterea tusei și a răcelii este siropul preparat din miere de tei și ghimbir. Pentru obținerea acestuia se amestecă o cană de miere de tei cu 2-3 lnguri de suc/sirop de ghimbir și se încălzește la foc mic preț de 5-10 minute. Se lasă la răcit și se ia câte o linguriță de sirop de 3-4/zi.

Citește și: Siropul de tei, leac pentru insomnie, nervozitate și dureri în gât. Rețeta din 4 ingrediente

Inhalarea aburilor cu miere de tei

Inhalarea aburilor poate ajută la decongestionarea cailor respiratorii și la ameliorarea simptomelor de răceală și tuse. Pentru acest remediu eficient, se adaugă 1-2 linguri de miere de tei într-un vas cu apă fierbinte și se inhalează aburii rezultați preț de 10-15 minute.  Acest remediu poate fi repetat cât se dorește, în funcție de severitatea răcelii.

Surse: Honey Green, Very Well Fit

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult