Venim către tine cu o rețetă de piersici la cuptor care îți aduc în bucătărie, în zilele toride de vară, mirosul delicios de toamnă. Cu scorțișoară și glazură de zahăr te poți bucura de un gust caramelizat cu fiecare mușcătură. Dacă vrei să oferi un plus de savoare, le poți consuma alături de o cupă de înghețată sau le poți servi alături de granola pentru mai multă textură. Iată pașii pentru 4 porții, gata în 25 de minute.
Pe lângă gustul delicios, piersicile vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea sunt bogate în magneziu, potasiu, vitamina C și vitamina A. O piersică medie conține 2g de fibre, adică 7% din necesarul zilnic recomandat.
Da, mai ales dacă optezi să le consumi alături de granola. Dar citește eticheta cu atenție, pentru că deși ovăzul este fără gluten, unele produse sunt procesate.
Pentru că vom folosi unt în această rețetă, nu, nu este, dar este o rețetă vegetariană. Poți înlocui untul cu unt vegetal și să servești desertul cu un iaurt vegetal pentru a o transforma într-un preparat vegan.
Recomandarea noastră este să le consumi alături de înghețată de vanilie. Sunt absolut delicioase și alături de iaurt grecesc, frișcă sau brânză cottage. Presară granola deasupra sau nuci tocate mărunt, precum migdale sau nuci pecan, pentru mai multă textură.
Înainte de a le depozita la frigider, lasă-le să se răcească, apoi pune-le într-o caserolă închisă ermetic. Le poți ține la frigider până la 3 zile. Pentru a le reîncălzi, lasă-le 1 minut la cuptorul cu microunde, în intervale de 1 minut.
Ingrediente
Mod de preparare
Lasă cuptorul la pre-încălzit la 170 grade celsius. Amestecă untul, zahărul, scorțișoara și vanilia într-un bol mic până se omogenizează. Întinde compoziția pe o tavă de copt și pune piersicile peste compoziție, cu fața în sus. Lasă-le la cuptor 20-25 de minute, până se înmoaie. Servește-le alături de înghețată sau iaurt.