Când vine vorba de blond, decolorarea părului este singura metodă prin intermediul căreia poți obține o nuanță cât mai deschisă și mai uniformă. Chit că tânjești după un balayage sau după câteva șuvițe luminoase, doar prin intermediul acestei tehnici te poți bucura de rezultatele mult dorite.
Decoloratul părului aduce multe beneficii, însă această procedură deteriorează podoaba capilară. Iți dezvăluim 10 trucuri care te vor ajuta să îți protejezi părul și vor repara degradarea decolorării chit că ai doar șuvițe sau un păr complet decolorat.
Cele mai comune dintre acestea sunt:
În unele cazuri, deși se întâmplă foarte rar, părul foarte degradat prin decolorare se rupe și cade. Poți ajunge la acest rezultat doar dacă ai un păr foarte fin, pe care îl decolorezi de două ori în aceeași zi. Chiar dacă visezi la un blond foarte deschis, te sfătuim să asculți hairstilistul când îți spune să iei o pauză între decolorări. Interesul acestuia este nu doar să îți ofere nuanța dorită ci să mențină și părul sănătos.
Dacă nu ai trecut prin procesul de decolorare până acum și te pregătești pentru o astfel de procedură în viitorul apropiat, găsești mai jos câteva sfaturi pe care să le urmezi înaintea programării la salon.
Scalpul sensibil se poate irita din cauza decolorării la rădăcină; prin urmare, dacă urmează să treci printr-o astfel de procedură, roagă stilistul să îți aplice mai întâi pe scalp un strat protector de Marula Oil. Acesta va îngriji pielea în mod delicat fără să influențeze formula de culoare.
Roagă stilistul să adauge în decolorant și sistemul de întărire al părului WellaPlex N°1. Este un produs creat pentru a putea fi combinat cu pudre decolorante sau vopsea de păr pentru a ajuta la crearea legăturilor în timpul colorării sau al serviciilor de decolorare.
Serviciul de decolorare se încheie cu un stabilizator (precum WellaPlex N°2 Bond) care întărește legăturile din păr. Totodată, poți spori efectele acestuia chiar și de acasă cu stabilizatorul WellaPlex N°3, pe care să îl folosești săptămânal pe post de mască.
Cele mai bune produse pentru un păr degradat de la deteriorarea creată de decolorare sau vopsit sunt cele care combină hrănirea părului și menținerea culorii. Tocmai de aceea îți recomandăm să folosești produse de îngrijire dedicate părului vopsit și deteriorat, precum ColorMotion+ Color Protection Shampoo. Acest șampon va îngriji nuanța pentru care ai luptat din greu. Dacă îți simți scalpul iritat încearcă să folosești alternativ la spălare și Invigo Balance Senso Calm Sensitive Shampoo.
„Nu o să vrei să speli un păr deteriorat fără să aplici un conditioner. Nu doar că îți va hidrata podoaba capilară, dar îți va și descurca părul și îl va face mai ușor de manevrat. Optează pentru un produs care să se potrivească șamponului cu protecția culorii precum ColorMotion+ Moisturizing Color Reflection Conditioner. El a fost creat pentru a reface suprafața părului și pentru a oferi strălucire firului tern și deteriorat. Pentru reparare și mai profundă aplică Invigo Nutri-Enrich Deep Nourishing Conditioner care va hidrata cu vitamina E și fructe de goji.”, recomandă stilistul Ionela Chiriac.
Măștile săptămânale sunt esențiale în refacerea părului degradat; prin urmare, asigură-te că folosești una bogată în ingrediente reparatoare precum Fusion Intense Repair Mask. Plină de aminoacizi faimoși pentru proprietățile lor de reparare, exact ce are nevoie un păr delicat și degradat de la un tratament intensiv. Dacă vrei un produs care menține culoarea în timp ce oferă hidratare, Color Motion+Structure+ Mask este o opțiune grozavă.
Apoi procedează astfel: după ce îți șamponezi părul, elimină delicat excesul de apă pentru a nu diminua efectul măștii sau al conditionerului. Folosește un prosop din bumbac. Acest lucru va ajuta masca sau conditionerul să pătrundă mai ușor în păr, prin urmare, vei beneficia de și mai mulți nutrienți. Clătește după 10 minute.
„Când părul a fost degradat prin decolorare, are tendința să devină foarte poros, ceea ce înseamnă că hidratarea pe care o aplici scapă ușor prin golurile și găurile din firul de păr. Din acest motiv, pentru a menține hidratarea, îți recomandăm să folosești un conditioner leave-in care să permită ingredientelor hrănitoare să aibă un efect prelungit. Pentru părul drept folosește Color Brilliance Miracle BB Spray, iar pentru bucle și onduleuri îți recomand NutriCurls Milky Nourishing Spray sau Curlixir Defining Balm. Aplică produsele de la jumătatea părului până la vârfuri pentru o hidratare îndelungată.”, adaugă stilistul Ionela Chiriac.
Părul tău este mai dispus la rupere când este ud. Tocmai de aceea, nu te sfătuim să folosești orice tip de perie sau pieptene pentru descurcare. Începe perierea prin descurcarea vârfurilor, apoi urcă mai sus pe lungimi, spre rădăcină.
Orice tip de păr necesită protecție când vine vorba de căldură, fie că vorbim de cea solară sau de cea generată de foehn. Iar acest lucru se întâmplă, deoarece razele UV și stylerele fierbinți degradează, estompează strălucirea și nuanța părului. Încearcă să te ferești de acești factori cât poți de mult, dar, de asemenea, adaugă și produse de protecție în rutina zilnică de îngrijire. Două dintre preferatele stiliștilor sunt: EIMI Thermal Image pentru styling și Invigo Sun UV Protection Spray pentru zilele însorite. Combinate, aceste două produse vor ține departe orice gen de degradare pentru o perioadă lungă de timp.
Părul deteriorat trebuie purtat cât mai lejer posibil. Însă, atunci când ai nevoie să îl prinzi, optează pentru elastice mătăsoase, care să nu rupă sau să îl agreseze în vreun fel. Totodată ar trebui să optezi pentru coafuri care vor dăuna mai puțin scalpului precum coada de cal sau cocul chignon.
Dacă parul tău decolorat are nevoie de nuanțare, îți recomandăm o „glazurare” a nuanței cu Shinefinity. Această tehnică îți nuanțează ușor culoarea fără să degradeze părul și, totodată, oferă strălucire naturală. Ai la dispoziție foarte multe nuanțe, prin urmare, poți găsi o variantă care să fie exact pe gustul tău.