Caisată aromată, parfumată și pe deplin savurată? Ești în locul potrivit, pentru că avem azi pentru tine o rețetă simplă de caisată sau lichior de caise pe care neapărat trebuie să o încerci.
Cele mai bune caise acum le găsești, pe final de vară, așa că nu rata momentul să le păstrezi aroma într-o sticlă de caisată pe care în zilele reci de iarnă sigur o vei aprecia. Un păhărel mic de caisată, servită ca digestiv, este indicat mai ales înaintea meselor îmbelșugate. Află cât de ușor poate fi preparată caisata!
Citește și: Cum să faci gem de caise fără zahăr, bun la dietă. Trucul ca să iasă parfumat și numai bun de dulce
Citește și: Prăjitură răsturnată cu caise – un desert delicios și incredibil de aspectuos
Siropul de zahăr se prepară simplu, astfel: amestecă 200 ml de apă cu 400 grame de zahăr într-o crăticioară mică. Lasă pe foc mediu și amestecă constant până zahărul se dizolvă complet. Siropul obținut se ține într-o sticlă la frigider și rezistă până la 30 de zile.
Iată pașii care trebuie urmați pentru a face cea mai bună caisată:
Sursă rețetă: seriouseats.com