Descoperă o rețetă foarte simplă de clătite americane cu banane, care nu are zahăr în compoziție. Ai nevoie de banane foarte coapte, ouă și făină – atât! Și de cel mult 20 de minute, timpul necesar preparării acestor clătite delicioase.
Aceste clătite americane cu banane sunt pufoase, dulci și fragede. Le poți mânca la micul dejun, dar și seara – cu măsură totuși, făina nu e prietena siluetei!
Rețetă de clătite americane cu banane: ingrediente
Pentru această rețetă, din care obții aproximativ 15 clătite (în funcție de dimensiunea tigăii), ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 banane coapte (cu cât sunt mai coapte, cu atât clătitele vor fi mai dulci)
- 4 ouă la temperatura camerei
- 150 grame făină albă cu agent de creștere (găsești în magazin, are în compoziție praf de copt și sare) – în funcție de cât de mari sunt ouăle și bananele, poate fi nevoie să crești cantitatea de făină, ca să obții un aluat care nu este foarte lichid
Mai ai nevoie de puțin unt sau ulei, pentru a unge tigaie de clătite.
Cum se face aluatul de clătite și cât timp se prăjesc
- Pasează bananele cu ajutorul unei furculițe.
- Adaugă ouăle și amestecă bine cu un tel.
- Adaugă făina și amestecă până obții un aluat omogen.
- Unge o tigaie cu puțin unt sau pune puțin ulei pe un șervețel de hârtie și trece-l pe suprafața tigăii.
- Cu ajutorul unui polonic, toarnă din compoziția de clătite în centrul tigăii și mișc-o ușor ca să se întindă uniform aluatul.
- Focul trebuie să fie mediu – clătita se prăjește câte 1 minut pe fiecare parte. Dacă focul e prea mic, va fi nevoie să lași clătita mai mult timp la prăjit. Pe de altă parte, focul prea mare va duce la arderea clătitei, interiorul rămânând crud.
- Repetă până termini tot aluatul de clătite.
Poți mânca aceste clătite americane cu banane fie simple, fie cu puțină miere și nuci sau fructe de pădure pe deasupra, sirop de arțar, dulceață sau cremă de ciocolată. Poftă bună!
Sursă rețetă: abakingjourney.com