Femeile sunt mai fericite decât bărbații când sunt singure (STUDIU)

  • Publicat:
Femeile sunt mai fericite decât bărbații când sunt singure (STUDIU)
Sursa foto: profimedia

Femeile sunt mai fericite decât bărbaţii când nu sunt într-o relaţie, potrivit unui nou studiu care susține că o relație presupune o muncă mai dificilă și mai mult efort pentru acestea.

Femeile sunt mai fericite decât bărbații când sunt singure (STUDIU)

Un studiu realizat de Mintel’s Single Lifestyles UK Report contestă stereotipurile din trecut, scoțând la iveală faptul că femeile sunt în general mai fericite atunci când NU se află într-o relație decât bărbații.

Cercetările în această direcție arată că majoritatea celor singuri sunt mulțumiți de statutul lor, însă femeile sunt cele care gestionează mai eficient solitudinea.

Emily Grundy, autorul studiului, atribuie această tendință schimbării sociale care a propulsat femeia în societate. De la managementul treburilor casnice și până la întreținerea mașinii și planificarea banilor, femeile NU mai au nevoie de un partener de viață pentru a se simți stăpâne pe viața lor.

Studiul a constatat, de asemenea, că 75% dintre femeile singure nu au căutat în mod activ o relaţie în ultimul an, comparativ cu 65% dintre bărbaţii singuri.

Astfel, potrivit cercetărilor, a fi într-o relaţie reprezintă un efort mai mare depus de femei şi, în general, necesită mai multă dedicare şi muncă decât pentru bărbaţi, notează The Independent

„Există dovezi că femeile investesc mai mult timp în sarcinile domestice decât bărbaţii şi depun, de asemenea, mai mult efort din punct de vedere emoţional“, a explicat pentru The Telegraph profesorul Emily Grundy, de la Universitatea din Essex.

Mai mult, femeile sunt mai sociabile și mai deschise atunci când vine vorba de relații de amiciție. Astfel, pentru ele există o probabilitate mai mare să dezvolte relații semnificative de prietenie la care să apeleze în situații nefericite.

Dr. Grundy: „Femeile au o gamă mai largă de alternative“

„Femeile tind să fie mai pricepute în a dezvolta relaţii sociale mai apropiate cu alte persoane şi în a avea alţi confidenţi, în timp ce bărbaţii tind să se bazeze destul de mult pe partenerele lor şi creează mai puţine legături sociale“, a conchis dr. Grundy.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”