Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci o banană chiar înainte de culcare. Efectul e uimitor!

  • Publicat:
Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci o banană chiar înainte de culcare. Efectul e uimitor!
sursa: Envato

Un studiu recent a constatat faptul că cel mai bun moment pentru a mânca o banană este înainte de culcare. Se pare că acest fruct iubit de mulți este ajutorul perfect pentru un somn odihnitor. Oferă mai multe vitamine și minerale care pot îmbunătăți calitatea somnului. 

Ce se întâmplă dacă mănânci o banană în fiecare seară?

Nu numai că bananele sunt pline de beneficii pentru sănătate, dar magneziul, potasiul și vitamina B6 din acest fruct acționează împreună pentru a te ajuta să adormi mai lesne și să ai un somn odihnitor.

Potrivit unui STUDIU realizat în 2012, acest lucru se datorează creșterii hormonului care controlează ciclul în care o persoană doarme, respectiv melatonina. Mâncând două banane pe zi, nivelul acestui hormon crește de la 0,10mg la 0,14mg. Astfel, drept rezultat, obținem un somn odihnitor.

Citește și: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci o banană pe zi, timp îndelungat

Mai mult, bananele induc o senzație de somnolență după consum datorită conținutului ridicat de carbohidrați.

Trebuie menționat însă că acest tip de carbohidrați nu aduc motive de îngrijorare dacă sunt consumați înainte de somn, căci nu sunt complecși, ci reprezintă glucide care se digeră repede, astfel că nu vei avea o senzație de plin în timp ce încerci să adormi.

De ce este o banană gustarea perfectă pentru culcare?

Ai de obicei pofte de noapte? Consumul unei banane va rezolva problema. Bananele sunt bogate în fibre, ceea ce le face un aliment excelent ce te poate ține sătul/ă pentru mult timp.

Astfel, consumând o banană înainte de culcare, vei elimina și poftele de noapte, cele care te fac să te îngrași rapid. În plus, reglează și digestia, ceea ce face să dormi mai bine.

Dereglări produse de lipsa odihnei

„Privarea de somn duce la dereglarea funcției nervoase, iar de aici apar lucruri foarte grave, dovadă că mari actori, artiști, cu un program încărcat, s-au dus la acea boală majoră a uitării, Alzheimerul. Baza inteligenței, puterea de concentrare și inteligența umană se bazează pe comunicarea dintre celulele nervoase. Odihnă este cel mai bun tratament în acest lucru”, a explicat un specialist.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult