O asistentă a salvat viața unui copil după ce i-a donat o parte din ficat. „Mi s-a părut un preț foarte mic de plătit”

Un băiețel în vârstă de 1 an și 8 luni cu o boală genetică  de ficat a primit a doua șansă la viață datorită unei asistente din Pennsylvania.
  • Publicat:
O asistentă a salvat viața unui copil după ce i-a donat o parte din ficat. „Mi s-a părut un preț foarte mic de plătit”
Foto: captură Erie news now

Un băiețel în vârstă de 1 an și 8 luni cu o boală genetică  de ficat a primit a doua șansă la viață datorită unei asistente din Pennsylvania. Logan Salva din Florida a primit o donație care i-a salvat viața, informează Good Morning America, după ce Makenzie Beach, asistent cardiolog, i-a sărit în ajutor.

Micuțul a fost diagnosticat cu sindromul Alagille, o mutație genetică rară în care, din cauza ductelor biliare reduse care permit drenajul, este afectat ficatul. Pe lângă simptomele specifice bolii, mai pot apărea îngălbenirea pielii sau ochilor și bolile hepatice.

Pentru a nu se înscrie pe lista de așteptare pentru transplantul hepatic în Florida, familia micuțului a intrat într-un program pediatric de transplant hepatic la spitalul de copii Pittsburgh’s UPMC Children’s Hospital. Familia s-a bucurat de un miracol atunci când, datorită asistentei care s-a înscris ca donator, i-a fost donată micuțului o parte din ficat.

„Am simțit că este cel mai bun lucru pe care pot să-l fac”, a spus Makenzie Beach pentru Erie News Now. „Nu puteam să cer să fiu parte din ceva mai măreț și mai bun de atât. Este un adevărat miracol. Am fost într-o poziție în care am avut mult sprijin privind sănătatea mea și am putut face asta. N-am avut niciun motiv să nu o fac. O lună de neplăceri mi s-a părut un preț foarte mic de plătit”, a continuat tânăra asistentă.

Potrivit American Liver Foundation, transplantul hepatic presupune înlocuirea unui ficat bolnav cu un alt ficat complet sau doar o parte dintr-un ficat sănătos de la un donator sănătos, adăugând că „atât ficatul donatorului, cât și al beneficiarului se va regenera în câteva luni”.

La câteva luni de la intervenție, atât Beach, cât și familia lui Logan au reușit să se întâlnească virtual, ocazie cu care l-a cunoscut pe micuțul care era tot un zâmbet, iar familia i-a putut mulțumi tinerei pentru gestul făcut.

„Primești vestea că un străin se potrivește cu copilul tău și te întrebi cine ar putea fi? Este ceva la care ai visat și pentru care te-ai rugat mult timp, iar faptul că am reușit să o cunosc pe Makenzie este incredibil. Este un dar!”, a spus Rasika Marletto-Salva, mama micuțului.

Rasika Marletto-Salva a observat la fiul ei schimbări fizice în bine după intervenție. Familia micuțului și donatoarea plănuiesc să se întâlnească pentru a se cunoaște față-n față, nu doar în mediul virtual.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult