Cel mai gustos cașcaval pane la cuptor, fără ulei. Rețetă gata în 15 minute!

  • Publicat:
Cel mai gustos cașcaval pane la cuptor, fără ulei. Rețetă gata în 15 minute!
Foto: Shutterstock

Renunță la prăjelile în mult ulei, altfel colesterolul se va duce mult în sus și inima ta va da semne de suferință încă de la vârste tinere. Din categoria prăjelilor pe care românii le adoră, pe lângă șnițele și chiftele, face parte și cașcavalul pane, cu delicioasa crustă aurie delicioasă și un interior care se topește în gură. Dar știai că poți să faci cașcaval pane la cuptor, o variantă mult mai sănătoasă?

Vezi mai jos rețeta rapidă de cașcaval pane la cuptor. În doar 15 minute sunt gata!

Citește și: Secretul chiftelelor suculente și fragede la cuptor. Ingredientul care trebuie pus în compoziție ca să nu fie tari

Cașcaval pane la cuptor: ingrediente

Dacă plănuiești să faci cașcaval pane acasă, pune pe lista de cumpărături următoarele ingrediente:

  • 500 grame cașcaval sau mozzarella
  • 4 ouă bătute
  • 200 grame pesmet
  • 50 grame făină
  • sare, piper, pudră de usturoi – după gust

Citește și: Cea mai bună mâncare de dovlecei. Nu are deloc carne, dar te satură și are un gust divin!

Secretul crustei delicioase a cașcavalului pane 

Cașcavalul pane iese delicios dacă respecți o regulă esențială, și anume tăvălirea prin ou și pesmet de 2 ori, indiferent că îl faci la cuptor sau prăjit în ulei. În caz contrar nu obții crusta delicioasă și, în plus, cașcavalul se poate scurge prin crăpăturile acesteia, lucru pe care nimeni nu și-l dorește.

De asemenea, cel mai bun cașcaval pane trebuie lăsat mai întâi la congelator, cel puțin o noapte, ca să se întărească amestecul de ou cu pesmet. Din acest motiv e bine să pregătești cu o seară înainte compoziția și să asamblezi cașcavalul pane.

Bucățile congelate de cașcaval se păstrează foarte bine la congelator în pungi ermetice sau cutii cu capac cel puțin 3 luni, așa că poți pregăti cantități mai mari în avans.

Cât timp se lasă cașcavalul pane la cuptor

Pentru a pregăti cașcaval pane la cuptor, iată care sunt pașii ce trebuie respectați:

  1. Taie cașcavalul sau mozzarella în forma și lungimea dorite, cu grosimea de 1 cm.
  2. Într-un castron, amestecă pesmetul cu sarea, piperul, pudra de usturoi.
  3. Pune făina și ouăle bătute în castroane separate. În total trebuie să ai 3 castroane: unul cu pesmet, altul cu făină și celălalt cu ouă.
  4. Cașcavalul se trece mai întâi prin făină și se scutură ușor pentru a elimina excesul. Se scufundă apoi în ou, apoi se tăvălește prin pesmet, pe toate părțile.
  5. Important: cașcavalul se dă apoi din nou prin ou și pesmet, pentru a obține crusta care „sigilează” compoziția.
  6. Repetă procesul până termini toate bucățile de cașcaval.
  7. Cașcavalul pane se pune pe o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la congelator peste noapte. A doua zi se scoate din congelator cantitatea dorită.
  8. Se pune cașcavalul pane abia scos de la congelator pe o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt.
  9. Se introduce tava cu cașcaval în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, pe grătarul din mijloc. Se lasă la copt 12-15 minute.
  10. Poți face cașcaval pane și la airfryer: pulverizează un puf de ulei peste cașcaval și lasă la copt timp de 6-8 minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.

Citește și: Cei mai buni dovlecei pane la cuptor. Fără niciun strop de ulei, dar foarte gustoși

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult