Renunță la prăjelile în mult ulei, altfel colesterolul se va duce mult în sus și inima ta va da semne de suferință încă de la vârste tinere. Din categoria prăjelilor pe care românii le adoră, pe lângă șnițele și chiftele, face parte și cașcavalul pane, cu delicioasa crustă aurie delicioasă și un interior care se topește în gură. Dar știai că poți să faci cașcaval pane la cuptor, o variantă mult mai sănătoasă?
Vezi mai jos rețeta rapidă de cașcaval pane la cuptor. În doar 15 minute sunt gata!
Dacă plănuiești să faci cașcaval pane acasă, pune pe lista de cumpărături următoarele ingrediente:
Citește și: Cea mai bună mâncare de dovlecei. Nu are deloc carne, dar te satură și are un gust divin!
Cașcavalul pane iese delicios dacă respecți o regulă esențială, și anume tăvălirea prin ou și pesmet de 2 ori, indiferent că îl faci la cuptor sau prăjit în ulei. În caz contrar nu obții crusta delicioasă și, în plus, cașcavalul se poate scurge prin crăpăturile acesteia, lucru pe care nimeni nu și-l dorește.
De asemenea, cel mai bun cașcaval pane trebuie lăsat mai întâi la congelator, cel puțin o noapte, ca să se întărească amestecul de ou cu pesmet. Din acest motiv e bine să pregătești cu o seară înainte compoziția și să asamblezi cașcavalul pane.
Bucățile congelate de cașcaval se păstrează foarte bine la congelator în pungi ermetice sau cutii cu capac cel puțin 3 luni, așa că poți pregăti cantități mai mari în avans.
Pentru a pregăti cașcaval pane la cuptor, iată care sunt pașii ce trebuie respectați:
Citește și: Cei mai buni dovlecei pane la cuptor. Fără niciun strop de ulei, dar foarte gustoși