Ai un motiv în plus să joci poker. Nu doar că te vei distra, dar studiile de specialitate arată că există și efecte pozitive asupra sănătății și nu numai. Părțile bune sunt multiple și le vom explica în rândurile de mai jos.
Ca să ai succes la poker ai nevoie de câteva calități: să ai o atenție distributivă și să ai abilități matematice. Cele două combinate te vor ajuta să îți antrenezi creierul în permanență, în timp ce joci poker. Jocul de poker mai are în componență și înțelegerea comportamentului unor adversari.
Conform experților neurologici, pokerul creează noi căi neurologice în creier. Acestea sunt dezvoltate în mod constant și formează un strat protector ce poartă numele de mielină. Astfel se favorizează o transmitere mult mai rapidă a informațiilor către creier.
Mai mult decât atât, jocul de poker contribuie și la dezvoltarea unor procese complexe de învățare. Acțiunea în timpul jocului de poker este repetitivă. Vei face aceleași lucruri, va trebui să iei decizii rapide și îți vei antrena din nou creierul. În poker nu există timpi morți, astfel că atenția ta va trebui să fie tot timpul la un nivel ridicat. Studiile au mai demonstrat că nivelul de concentrare al persoanelor care joacă poker în mod constant crește.
Jocul de poker nu doar că îți antrenează creierul, dar are și alte beneficii. Principalul ar fi partea de socializare. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii jucau poker pentru a socializa. Imaginează-ți o călătorie lungă cu vaporul, de câteva săptămâni, în care oamenii se adunau la un loc și jucau poker pentru a face timpul să treacă mai repede. Cam așa arătau vremurile de început ale pokerului.
Lucrurile s-au schimbat, oamenii au început să joace în saloane, în întâlniri la prieteni ori în familie, în cluburi de poker și în cazinouri. De mai bine de două decenii, distracția s-a mutat și pe platforme de poker online. Acestea sunt disponibile non stop, iar aspectul socializării nu este nici aici ignorat, având în vedere că poți discuta cu cei prezenți prin intermediul unei ferestre de chat.
Când joci poker, întâlnești oameni noi. Discuți, râzi, socializezi într-un cuvânt. Trăiești fiecare moment. Partea de socializare este bifată din plin, iar relaxarea apare. Căci, până la urmă, și despre asta este pokerul. O activitate care te scoate din rutina zilnică, tocmai bună pentru a fi încercată în scop recreațional.
Un studiu realizat de Dr. Jeffrey Cummings a arătat că persoanele care joacă poker în mod regulat au șanse mai mici sa fie diagnosticate ulterior cu boala Alzheimer. Neurologul susține că riscurile scad cu până la 50% în cazul în care joci poker. Nu este singurul studiu pe această temă, iar altele au inclus și alte jocuri de cărți.
Concluzia este că pokerul reprezintă o soluție preventivă care poate contribui la diminuarea riscurilor. În timpul unor partide de poker, jucătorii interacționează cu ceilalți și se implică emoțional. În plus, controlează deciziile în unele situații, iar toate acestea lucruri la un loc contribuie la combaterea neuro-degenerării. Au mai fost și studii care au demonstrat că pokerul reduce și probabilitatea apariției demenței.
În cazul în care te gândești să joci poker, primul cuvânt de la care trebuie să pornești este distracția. Nu îți pune în minte să joci pentru câștiguri materiale, cel puțin la început. Ar fi o mare greșeală. Câștigurile materiale trebuie privite strict ca un bonus, însă distracția este cea care trebuie să primeze.
Ține cont că, deși face parte din categoria jocurilor de noroc, pokerul este mai degrabă un joc de abilități. Din acest motiv e bine să cunoști regulile la perfecție, să îți faci propria strategie, să studiezi și să fii tot timpul atent. Cu cât joci mai mult, cu atât vei fi mai antrenat. Partea bună este că la operatorii online vei găsi și turnee freeroll, fără taxă de participare. Iar alte turnee au un buy-in de doar câțiva cenți.
Nu juca poker atunci când ești foarte obosit sau dacă ai consumat alcool în exces. În poker ai nevoie să fii concentrat și să iei decizii rapide. Din acest motiv, trebuie să fii cât mai pregătit să stai la masă și să lupți pentru premiile puse în joc.