Din ce e făcută, de fapt, telemeaua de vacă „Vreau din România” de la Kaufland

Citim împreună eticheta și aflăm din ce este făcută, de fapt, telemeaua de vacă „Vreau din România”, de la Kaufland.
  • Publicat:
Din ce e făcută, de fapt, telemeaua de vacă
Foto: Facebook

Nelipsită din coșul de cumpărături al românilor este brânza, în special telemeaua. Așa cum menționăm de fiecare dată, este foarte important să ne informăm cu privire la ingredientele conținute de alimentele pe care le consumăm, iar în această situație, citim împreună eticheta și aflăm din ce este făcută, de fapt, telemeaua de vacă „Vreau din România”, de la Kaufland.

Potrivit Eat & Track, acest aliment face parte din categoria „brânzeturi” și conține 261 kilocalorii la 100 de grame. Consumul a 100 de grame din acest produs reprezintă 13% aport caloric din cantitatea zilnică estimată pentru un adult (2000 kCal).

Informații nutriționale

261 kCal
Proteine: 23%
Carbohidrați: 1%
Grăsimi: 76%

Valori medii nutriționale pentru 100 g

  • Calorii 1092 kj / 261 kCal
  • Grăsimi 22 g
    din care
    Saturate 15.4 g
  • Carbohidrați 0.7 g
    din care
    Zaharuri 0.7 g
  • Proteine 15 g
  • Sare 2200 mg

Ca ingrediente, telemeaua de vacă „Vreau din România” de la Kaufland conține lapte de vacă pasteurizat, sare, culturi lactice, cheag și urme de lapte.

Potrivit Open Food Facts, acest produs este descris ca având „calitate nutrițională slabă”, având următorul scor nutrițional:

Puncte pozitive: 5

  • Proteine: 5 / 5 (valoare: 15, valoare rotunjită: 15)
  • Fibră: 0 / 5 (valoare: 0, valoare rotunjită: 0)
  • Fructe, legume, nuci și uleiuri de colza/nucă/măsline: 0 / 5 (valoare: 0, valoare rotunjită: 0)

Puncte negative: 22

  • Valoare energetică: 3 / 10 (valoare: 1081, valoare rotunjită: 1081)
  • Zaharuri: 0 / 10 (valoare: 0.7, valoare rotunjită: 0.7)
  • Acizi grași saturați: 10 / 10 (valoare: 15.4, valoare rotunjită: 15.4)
  • Sodiu: 9 / 10 (valoare: 880, valoare rotunjită: 880)

Punctele pentru proteine sunt numărate deoarece produsul se află în categoria brânzeturilor.

Scorul nutrițional: 17 (22 – 5)

Nutri-Scor: D

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandări: