Păstrează aroma verii târzii în… congelator! Astăzi îți spunem cum te poți bucura de o salată de ardei copți delicioasă în toiul iernii.
Ardeii capia cei mai gustoși sunt cei din sezon, crescuți cu soare din belșug și ploi răcoritoare de vară. Pentru a te delecta cu gustul lor absolut divin și la iarnă, iată ce trebuie să faci.
Citește și: Cum faci dressing cu oțet (vinegretă) pentru ardei copți
Mai întâi de toate, asigură-te că ardeii sunt proaspeți, fără pete sau găuri în jurul codiței (e un semn că ar putea să aibă viermi). Evită-i pe cei foarte moi sau „cârlionțați”. Cu cât ardeii sunt mai drepți, cu atât se vor coace mai uniform.
Spală-i foarte bine, apoi șterge-i cu un prosop de hârtie.
Pentru a coace ardeii, urmează acești pași:
După ce scoți ardeii din cuptor, presară puțină sare peste ei și lasă-i un pic să „transpire” într-un castron acoperit cu un capac sau o farfurie. Dacă faci asta, curățatul ardeilor de coajă va fi un proces mult mai simplu.
Ardeii copți se curăță de la vârf spre cotor, nu invers, altfel se vor rupe ușor, pentru că sunt foarte fragili.
După ce îndepărtezi cu grijă codițele și semințele ardeilor, taie-i în bucăți sau fâșii, după preferințe.
Așază aceste bucăți de ardei copt pe o tavă întinsă în care ai pus hârtie pergament. Dă tava la congelator pentru câteva ore, astfel încât ardeii să se întărească.
Scoate ardeii din congelator și pune-i în punguțe sau recipiente care se închid ermetic, în cantitatea dorită.
Pune din nou la congelator recipientele/punguțele cu ardei copți. Când te va „lovi” pofta de o salată de ardei copți la iarnă, scoate o punguță să se dezghețe și prepară rapid dressingul simplu de oțet, ulei și sare.