Absența tatălui poate aduce cu sine repercusiuni notabile în unele cazuri. Poate că nu îți vei găsi calea sau nu vei înțelege de ești diferită de cei din jurul tău, însă e important să știi aceste patru lucruri. Și să crezi cu tărie în ele.
Poate că vei ajunge să te învinovățești, chiar și fără să îți dai seama. Însă, trebuie să știi că doar părinții tăi sunt răspunzători de cele petrecute, este despre ei și nu despre tine. Ei dimpotrivă, ar trebui să se ocupe de bunăstarea ta, și nu viceversa.
Este perfect normal să simți un gol, să simți durere, să simți confuzie sau chiar furie. Ceea ce ai trăit reprezintă o traumă în viața ta, trauma de abandon. Însă, te poți vindeca. Cu încredere, cu ajutor specializat sau chiar cu sprijinul celorlalți membri ai familiei, poți să depășești și această lipsă a tatălui.
Citește și: Trauma abandonului: rana de abandon și masca dependentului
Absența tatălui poate că te-a făcut să crești și să te dezvolți într-un mod diferit, însă nu trebuie să suferi din cauza asta. După orice ploaie, vine și el soarele. Chiar dacă astăzi durerea este mai apăsătoare ca oricând, mâine te poți simți vindecată. Ai răbdare cu tine, dă-ți timp să procesezi tot ce simți.
Chiar dacă te afli într-o relație de cuplu sănătoasă, rana abandonului te va determina să crezi că într-o zi și omul ce astăzi ți-e alături, va pleca. Trebuie să renunți la acest mindset. Nu toți bărbații pleacă, nu toți te rănesc, nu toți te vor lăsa singură. Există și bărbați buni, bărbați responsabili, asumați. Oameni care te iubesc și te prețuiesc. Oameni pentru care TU ești IMPORTANTĂ.
Citește și: Cum ne sabotează frica de abandon relația de cuplu?