E bine sau nu să bei cafea când ești răcit sau ai gripă? Ce efecte are în organismul bolnav

O băutură caldă merge de minune atunci când suntem răciți sau gripați
  • Publicat:
E bine sau nu să bei cafea când ești răcit sau ai gripă? Ce efecte are în organismul bolnav
sursa foto: envato

Cafeaua face parte din rutina zilnică a multor oameni, indiferent dacă este băută dimineața, la prânza sau seara. Se știe că o ceașcă fierbinte de cafea este o plăcere reconfortantă și aromată. Totuși, specialiștii nu recomandă să consumăm această băutură atunci când aveam gripă.

 

Iată motivele pentru care trebuie să o evităm!

De ce nu e bine să bem cafea când suntem răciți

Studiile au arătat că băuturile calde pot ajuta enorm de mult la ameliorarea simptomelor precum curgerea nasului sau a durerilor în gât. Când vine vorba de cafea, natura fierbinte a acesteia nu este o opțiune bună pentru persoanele răcite sau gripate. Există o serie de motive întemeiate pentru care nu trebuie să o consumăm când suntem bolnavi.

Cafeaua dă energie, iar corpul nostru are nevoie de odihnă atunci când suntem bolnavi.

„Cofeina este un stimulent și, deși probabil că nu va avea nici un impact asupra evoluției clinice, fie a unei răceli, fie a gripei, natura stimulantă a cofeinei poate fi contraproductivă. Pentru că, atunci când ai de-a face cu o infecție virală, unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faci este să te odihnești bine”, a spus Suan Hassig, profesor de epidemiologie la Școala de Sănătate Publică de la Universitatea Tulane din New Orleans.

Citește și: Vitaminele care îți lipsesc dacă te doare des capul. Ce să mănânci ca să scapi de migrene

Avem nevoie de odihnă când suntem bolnavi

Somnul ne ajută corpul să se recupereze mai rapid, iar cafeaua poate îngreuna acest proces. Același lucru este valabil și pentru băuturile energizante, care au adesea mai multă cofeină decât o ceașcă de cafea.

„Prea multă cofeină poate fi dăunătoare pentru organism atunci când suntem bolnavi”, a mai spus Hassig.

Drept urmare, nu este o idee bună să vă faceți o cafea atunci când sunteți răciți. În schimb, este important să vă hidratați cu apă și ceaiuri din plante.

„Este foarte important să vă asigurați că vă mențineți un nivel bun de hidratare, dar apa simplă sau sucuri organice de fructe sunt o modalitate perfect adecvată de a face acest lucru. Ceaiurile fierbinți din plante pot fi, de asemenea, băuturi utile atunci când ești bolnav”, a mai adăugat profesorul.

Cafeaua are efect laxativ

În plus, cafeaua vă poate deranja la stomac. Este bine cunoscut că această băutură are efect laxativ.

„Atunci când consumăm cofeină, trebuie să avem grijă pentru că este deshidratantă, are un efect diuretic ușor”, a spus dr. Daniel Monti, președintele Departamentului de Medicină Integrativă și Științe Nutriționale la Jefferson Health din Philadelphia.

Citește și: Clisma cu cafea, consumul de ceai verde și apă minerală în cazul pacienților cu cancer. „Cafeaua îngreunează vindecarea pacienților”

Sursa: huffpost.com

Urmărește CSID.ro pe Google News