Am aflat dieta lui Vlad Țepeș | Ce mânca „Dracula”, de fapt, în anul 1450

  • Publicat:
Am aflat dieta lui Vlad Țepeș | Ce mânca

Vlad Țepeș a fost domnitor al Țării Românești de trei ori și a marcat istoria României, prin funcția sa politică, dar și prin legendele potrivit cărora obișnuia bea sângele celor învinși în lupte.

Însă, ingredientul preferat al lui Vlad Țepeș era usturoiul, plantă medicinală, aliment și condiment, așa acum relatează moldova-tourism.md.

Usturoiul, alimentul preferat al lui Vlad Țepeș

Usturoiul este o sursă excelentă de magneziu, vitamina B6, C și B1, fiind bogat în fosfor, seleniu, calciu, potasiu și fier. Mai mult, reduce riscul apariției bolilor de inimă.

Citește și: Usturoiul ar putea înlocui medicamentele de scădere a tensiunii arteriale

Astfel, potrivit specialistilor, o dieta bogată în usturoi:

  1. scade tensiunea arterială
  2. subțiază sângele
  3. scade nivelul colesterolului rău și îl crește pe cel al colesterolului bun

Usturoiul este și un antioxidant natural, astfel că sprijină organismul în lupta împotriva radicalilor liberi.

Este folosit, de asemenea, și ca antiinflamator natural, fantastic împotriva gripei sau atacurilor astmatice.

Usuroiul pate distruge bacterii care sunt rezistente la medicamente și ferește organismul de infecții. Specialiștii susțin că ingredientul are reale proprietăți antibiotice, datorită conținutului sau de allicin, un compus care se găsește în usturoiul crud.

În perioada de domnie a lui Vlad Țepeș, în regiunile românești mâncarea costă în carne (porc, oaie, vită, rareori pasăre), legume și cereale (grâu, orz, porumb sau secară).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: