Sofia Hart, o tânără în vârstă de 30 de ani, își începe diminețile ca orice altă persoană: se spală pe dinți, pe față și își pregătește micul dejun. Însă, spre deosebire de alte persoane, ea este conectată la o priză pentru a putea rămâne în viață, menționând că prelungitorul este destul de lung să că a reușit să învețe să trăiască în locuri în care are acces la acesta.
Acest dispozitiv medical se numește LVAD, adică un dispozitiv asistat pentru ventriculul stâng, care o ajută să facă inima să-i pompeze. Când este nevoită să iasă din casă, Sofia folosește baterii, aceasta fiind soluția temporară.
Sofia Hart suferă de cardiomiopatie dilatativă, o afecțiune pe care a depistat-o vara trecută, când lucra la o fermă de cai. Sora ei geamănă, Olivia, s-a născut cu aceeași boală genetică, dar a fost depistată abia în momentul în care Sofia s-a îmbolnăvit.
Inițial, medicii au crezut că ar putea suferi de boala Lyme, din moment ce lucra într-un mediu în care putea foarte ușor să fie mușcată de o căpușă purtătoare de bacterie. Tânăra este acum pe lista de așteptare pentru un transplant, iar până atunci este nevoie să stea conectată la un dispozitiv care să o țină în viață.
În prezent, Sofia a început un documentar pe TikTok despre viața ei, spunând că „nu are puls” și că „funcționez pe baterii”, a spus într-un video cu peste 1.5 milioane de afișări.
În filmulețele postate, tânăra le spune celor care îi urmăresc povestea de viață că își conectează dispozitivul LVAD la baterii atunci când iese din casă și poartă cu ea un set de baterii și un întreg echipament medical.
„Telefon, chei, portofel, baterii, echipament extra. Și lista continuă”, a spus ea despre „bagajul” pe care-l cară după ea de fiecare dată când iese din casă.
Atunci când dispozitivul nu este conectat la nicio sursă de energie, acesta este echipat cu o alarmă care o anunță că este cazul să atașeze bateriile sau să bage dispozitivul în priză.