În timp ce variantele de cafea mai complexe, cu diverse arome și mult zahăr ar putea să aibă un gust mai plăcut, există și opțiuni mai sănătoase pentru tine. Cafeaua are în mod inerent câteva beneficii pentru sănătate, dar parcă ai vrea să îți și placă gustul ei, nu doar să o bei în varianta sănătoasă. Te asigurăm că nu trebuie să bei doar cafea neagră pentru tot restul vieții pentru a-ți menține sănătatea.
Iată cinci moduri de a face cafeaua mai sănătoasă, altele decât să o bei neagră.
Majoritatea oamenilor ar putea consuma cafea pentru a-și satisface nevoia de cafeină, dar dacă o bei pentru gust, ai putea să încerci cafeaua decafeinizată în locul celei obișnuite. Comparativ cu toate beneficiile pe care le poate aduce cafeaua, cofeina poate fi periculoasă în cantități mari. Deci, reducând cantitatea de cafeină, poți avea un somn mai bun și mai puține stări de anxietate. În plus față de aceste beneficii, beneficiezi în continuare de multe dintre celelalte avantaje ale consumului de cafea, cum ar fi un risc redus de diabet și de boli degenerative.
Tipul de lapte pe care îl folosești în cafea poate influența și cât de sănătoasă este aceasta. Dacă laptele de vacă îți deranjează sistemul digestiv sau dorești o alternativă mai sănătoasă și mai prietenoasă cu mediul, poți încerca un lapte vegetal, cel de migdale, spre exemplu, care poate reduce drastic conținutul de calorii din ceașca ta de cafea. Dacă numărul de calorii nu este atât de important pentru tine, poți încerca laptele de ovăz. Acesta este bogat în fibre și te poate ajuta să-ți reglezi nivelurile de zahăr din sânge.
În timp ce cafeaua neagră ar putea fi cea mai sănătoasă modalitate de a savura cafeaua, poți să o faci să aibă un gust mai bun fără a sacrifica beneficiile pentru sănătate. Adăugarea de scorțișoară în boabele de cafea înainte de preparare va reduce din amărăciune și va face o băutură mai aromată și mai gustoasă. Vei beneficia și de avantajele oferite de scorțișoară, cum ar fi un metabolism mai rapid.
Atunci când te bucuri de cafea, găsește ceva bogat în nutrienți pe care să îl mănânci alături. Consumul de cafea pe stomacul gol poate duce la creșterea nivelurilor de anxietate sau poate afecta mucoasa stomacului. Asigură-te că ai ceva de mâncare pentru a ajuta la absorbția cafelei. Micul dejun este o parte importantă a zilei, așa că bea cafea alături de ceva sănătos. Ai să observi o diferență în felul în care te simți pe parcursul zilei.
Adăugarea de ciocolată neagră în cafea ar putea părea o modalitate de a o face mai puțin sănătoasă, dar este o variantă nu doar gustoasă, ci și cu beneficii amplificate. Cafeaua poate îmbunătăți memoria și te poate ajuta să lupți împotriva bolilor degenerative precum Alzheimer.
Consumul unei cantități mici de ciocolată neagră poate îmbunătăți, de asemenea, funcția cerebrală și memoria, făcând din cafeaua cu ciocolată neagră o combinație câștigătoare pentru sănătatea ta cerebrală. Această combinație are un gust excelent, dar acesta este doar un bonus al tuturor beneficiilor pe care le oferă.
A face cafeaua mai sănătoasă nu înseamnă că aceasta trebuie să aibă un gust neplăcut. Cafeaua neagră este bună, dar dacă nu poți tolera gustul amar, există multe modalități de a face cafeaua să aibă un gust mai bun și să fie mai sănătoasă. Încearcă unele dintre aceste opțiuni gustoase pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru tine. S-ar putea să te bucuri de beneficiile pe care le poți obține din diferitele tipuri de cafea pe care le poți prepara.
Foto: Shutterstock