Oamenii se gândesc adesea la flori atunci când doresc să-și arate dragostea pentru cineva sau să creeze un aranjament frumos. Cu toate că florile pot aduce un strop de frumusețe în viața de zi cu zi, ele au și calități medicinale surprinzătoare.
Citește acest ghid pentru a afla cum florile îți pot îmbunătăți sănătatea și câteva modalități ușoare de a le integra în viața ta.
Poluanții din aer pot irita mucoasa pulmonară și pot cauza îmbolnăviri dacă sunt purtători de virusuri sau bacterii. Când acești poluanți pătrund în locuința ta, circulația interioară și ferestrele închise îi pot reține în spațiul tău de locuit pe termen lung.
Pune crizanteme în vaze și ghivece prin toată casa pentru a-ți purifica aerul. Acestea au proprietăți antimicrobiene naturale și ucid bacteriile și virusurile. Astfel, vei rămâne sănătos pe tot parcursul anului, ceea ce este deosebit de important mai ales în perioadele când bântuie gripa.
Când tensiunea arterială crește, vasele de sânge se contractă. Transportul de oxigen către organe devine mai dificil, făcând tratamentul pentru hipertensiune arterială esențial. Deși ar trebui să asculți recomandările medicului tău, poți să completezi tratamentele propuse de acesta cu flori de lavandă.
Fierbe florile de lavandă pentru a obține un extract, combină-l cu ulei și difuzează acel ulei în încăpere, pentru a-ți reduce tensiunea arterială. Rezultatul va fi unul surpinzător, conform cercetărilor recente. Respirația lentă și profundă te va ajuta să absorbi mai mult din uleiul complet natural și va contribui la îmbunătățirea stării de sănătate, evident, alături de tratamentul recomandat de medic.
Trandafirii sunt flori superbe care conțin, de asemenea, o mulțime de vitamine. Dacă pui petale de trandafir într-un plic de ceai și îl lași să stea câteva minute în apă fierbinte, ceaiul de trandafiri poate calma durerile de gât atunci când te lupți cu o răceală.
Dacă nu obișnuiești să bei ceai, poți să consumi suc cu lămâie și petale de trandafiri, pentru a obține aceleași rezultate. Atâta timp cât trandafirii nu conțin pesticide și sunt din grădina ta, este sigur să-i consumi când nu te simți bine.
Monitorizarea stresului și a anxietății este o acțiune crucială pentru a te bucura de viața de zi cu zi. Indiferent care sunt metodele prin care îți monitorizezi anxietatea și stresul, nivelurile ar putea fi mult mai mici dacă te înconjori cu flori. Mușețelul țintește în mod specific nivelurile ridicate de anxietate și are capacitea de a-ți liniști mintea. Cercetările arată că acesta reduce simptomele fizice ale anxietății atunci când este aplicat sub formă de ulei, dar îl poți utiliza și topic, în loțiuni și seruri.
Foto: Shutterstock