Rău cu rău, dar mai rău e fără rău?

  • Publicat:
Rău cu rău, dar mai rău e fără rău?
Sursa foto: Shutterstock

Ei bine, oamenii se tem de singurătate și asta se vede și în rezultatele cercetărilor.

Un studiu care a fost publicat în ‘Journal of Personality and Social Psychology’ arată că oamenii preferă să stea în relații difuncționale decât să fie singuri.

Altfel spus, societatea te prezintă OK doar când ești într-o relație, fie ea și toxică. Dacă ești singur, cu siguranță ești deprimat sau ai probleme la mansardă. Cam așa s-ar traduce goana asta după relații.

Singurătatea, prilej de auto-cunoaștere

De multe ori solitudinea ne ajută să ne reconectăm cu noi înșine, să trasăm limite, să ne dăm seama cine suntem și încotro ne îndreptăm, să vedem dacă direcția este cea dorită, dacă nevoile noastre sunt satisfăcute sau nu, șamd.

Singurătatea nu este o tragedie, ci o bună șansă de a te observa, de a te dezvolta. Din păcate, societatea nu ezită să ne oblige să trăim cu niște etichete care nu ni se potrivesc.

Da, se întâmplă să am atâtea exemple de femei care au fost chinuite de bărbați autoritari care odată dispăruți au fost regretați de cele care se obișnuiseră cu acest ”tratament”.

Nostalgicii după rău sunt cei care nu vor reuși niciodată să se desprindă de realitățile dure care i-au făcut mai puternici și cei care nu se vor adapta niciodată la o viață ușoară.

Cum se manifestă frica de singurătate?

Se manifestă destul de clar, în special la femei. Se manifestă în mod direct în relație. Persanele cărora le este frică de singurătate înțeleg că modul în care pot să scape de această frică este să fie mereu cu cineva.

Frica de singurătate se manifestă și la bărbați, numai că ei nu își dau voie să o simtă și, mai mult de atât, nu îi dau voie acestei frici să se vadă în exterior. O ascund inclusiv în sine.

Astfel că și ei fug spre partenere cu toate că încă nu au ieșit din relația în care se află, o fac pentru a se asigura că nu rămân SINGURI.

Dar, ce se întâmplă când ești singur/ă? Când ești tu cu tine?

Când ești singur/ă, vrei nu vrei, nu mai poți fugi de mintea ta și atunci observi că frica este atât de prezentă în mintea ta. Cu alte cuvinte, în singurătate începi să te cunoști cu adevărat.

Frica este, cum îmi place mie să o numesc, un bun instrument spre devenire, căci în spatele fiecare frici, se ascunde o MARE LECȚIE.

Acceptarea este pasul major spre a ajuge să te iubești tu pe tine. Și iubirea pe care ti-o acorzi se vede, iar oamenii care vor veni spre tine îți vor da această iubire, întrucât tu ajungi să radiezi IUBIRE. Și uite așa, apar relațiile împlinite. 🙂

Citește și: TED Talks: 5 discursuri despre traumă care îți vor schimba complet viața

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandări: