Dieta cu lapte: cum să slăbești 9 kilograme și să scapi de grăsimea de pe burtă

În urma unui studiu s-a descoperit că dacă bei mai mult lapte, care conține calciu și vitamina D, dublezi șansele de a slăbi.
  • Publicat:
Dieta cu lapte: cum să slăbești 9 kilograme și să scapi de grăsimea de pe burtă
Foto: shutterstock

Peste 50% din populația de pe glob se confruntă cu deficitul de vitamină D. Un nivel crescut de vitamina D în corp este asociat procesului de slăbire și, în special atunci când vine vorba de reducerea grăsimii de pe burtă, arată cercetările. În urma unui studiu s-a descoperit că dacă bei mai mult lapte, care conține calciu și vitamina D, dublezi șansele de a slăbi.

Un nivel crescut de vitamină D ajută organismul să reducă depozitele de grăsime. Pe de altă parte, un nivel redus duce la acumularea grăsimii.

Persoanele aflate la dietă au reușit să slăbească nouă kilograme atunci când nivelul de vitamina D era crescut, s-a demonstrat în urma unui studiu la care au luat parte 90 de tinere femei din California.

Rezultatele arată că un nivel redus de vitamină D este asociat creșterii în greutate.

„Am descoperit că femeile cu deficit de vitamina D au un indice de masă corporală mai mare și mai multă grăsime abdominală comparativ cu femeile care au un nivel normal de vitamina D în organism”, a spus Dr. Richard Kremer, autor al studiului.

Vitamina D este asociată serotoninei, care este implicată în numeroase procese vitale ale corpului, inclusiv dispoziția și somnul.

„Pentru că deficitul de vitamina D poate produce acumularea de grăsime și creșterea riscului de boli cronice la vârstă înaintată sunt necesare mai multe investigații pentru a determina dacă suplimentele cu vitamina D ar putea avea beneficii în dezvoltarea sănătoasă a tinerilor”, a spus Dr. Vicente Gilsanz, co-autor al studiului.

Deficitul de vitamina D a fost asociat și bolilor cardiovasculare și autoimune și risc crescut de a răci frecvent. Alimentele bogate în vitamină D sunt peștele gras și ouăle, dar majoritatea persoanelor iau vitamina D în urma expunerii la soare.

Din categoria lactate, nutriţionistul Florin Ioan Bălănică a spus în 2018 pentru „Ce se întâmplă, Doctore?” că „Iaurtul este o sursă de vitamina D şi conţine probiotice, bacterii sănătoase care se găsesc în mod natural în flora intestinală. Consumul de iaurt ajută la îmbunăţirea funcţiei sistemului imunitar prin aportul de vitamina B 6, D şi la reducerea simptomelor de răceală, care se însoţesc, uneori, şi de tulburări intestinale. Poţi adăuga miere în iaurt pentru a maximiza eficacitatea iaurtului în tratarea răcelii”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult