Cei 8 pași pe care trebuie să îi faci pentru a-ți prelungi viața cu 6 ani

  • Publicat:
Cei 8 pași pe care trebuie să îi faci pentru a-ți prelungi viața cu 6 ani

Longevitatea nu depinde doar de genetică, ci și de felul în care alegi să trăiești. O alimentație hrănitoare, activitatea fizică regulată, dar și renunțarea la vicii poate fi cheia unei vieți lungi și sănătoase.

Iată ce obiceiuri sănătoase îți pot prelungi viața cu până la 6 ani, potrivit unui studiu recent.

8 obiceiuri care îți pot prelungi viața cu câțiva ani buni

„Există o perioadă de 20 de ani în care poți face aceste schimbări, treptat sau toate odată. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine, dar chiar dacă faci o mică schimbare la 40, 50 sau 60 de ani, tot este benefic. Nu este ceva care să nu fie la îndemână – de fapt, e ceva tangibil pentru majoritatea populației”, a spus Dr. Nour Makarem, autoarea studiului.

Potrivit acesteia, obiceiurile sănătoase care prelungesc viața sunt:

  • mișcarea
  • dieta sănătoasă
  • reducerea stresului
  • somnul de calitate
  • relațiile sociale pozitive
  • să NU fumezi
  • să NU bei prea mult alcool
  • să NU devii dependent de opiode

Obiceiurile sănătoase au o legătură directă unul cu celălalt

„Adoptarea tuturor a avut un efect sinergic, ca un impuls suplimentar la prelungirea vieții, dar orice schimbare mică poate face o diferență notabilă”, a mai adăugat Dr. Nour Makarem.

Există mai multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți prelungi viața și a trăi mai sănătos și mai fericit. Astăzi vom vorbi de cele mai importante.

Mișcarea

Mulți experți consideră că cel mai important lucru pe care oricine îl poate face pentru a-și prelungi viața este mișcarea. Mișcarea reduce cu 46% riscul de deces din orice cauză comparativ cu persoanele sedentare.

Dieta sănătoasă

O alimentație care include cât mai multe fructe, legume și verdețuri crește cu 21% șansele de a trăi mai mult, mai spun cercetătorii.

Reducerea stresului

Stresul înregistrează o creștere îngrijorătoare în multe țări astăzi, creștere ce aduce cu sine consecințe devastatoare pentru sănătate. Studiu prezentat recent arată că reducerea stresului scade riscul de deces cu până la 22%.

Somnul de calitate

Odihnă de calitate (7-9/noapte) fără insomnii sau întreruperi frecvente, reduc cu până la 18% cazurile de deces prematur.

Relațiile sociale pozitive

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult