Sunt printre cele mai sănătoase alegeri alimentare și includ o gamă largă, printre care și mazărea și fasolea, surse excelente de proteine vegetale. Iată care sunt cele mai bune alimente pe care și tu ar trebui să le consumi mai des.
Arahidele sunt alimente sănătoase, care conțin peste 30 de vitamine și minerale, precum și 7+ grame de proteine. Potrivit cercetărilor, un consum regulat de arahide ajută la scăderea nivelului de colesterol și reduce riscul de afecțiuni cardiace.
Năutul este o sursă excelentă de proteine și fibre. Cu o aromă subtilă și o textură cremoasă, acesta îți permite să îl incluzi în numeroase preparate, de la salate și până la tocănițe.
Fasolea poate fi inclusă în preparate care variază: de la supe și ciorbe și până la tocănițe sau salate. Fasolea este o excelentă sursă de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre!
Dacă adori bucătăria mexicană și ești fan/ă burrito, chilli sau tacos, fasolea neagră este o alegere extraordinară! Conține fibre sănătoase și numeroase proteine vegetale.
Mazărea verde este cunoscută pentru aromă să hrănitoare și gustul dulceag. Există multiple variante în care să poate fi consumată, dar și numeroase motive pentru care să o consumi: conține complexul de vitamine A, C și E și are conținut redus de calorii, ceea ce o face și prietenoasă cu silueta ta.
Folosită de regulă în obținerea laptelui și a brânzei tofu, soia poate fi consumată și ca atare. Boabele de soia pot fi prăjite ușor și consumate pe post de gustare sau le poți adaugă în curry și tocănițe.
Boabele de linte au un profil nutrițional impresionant: sunt o sursă excelentă de vitamina B, fier, magneziu, potasiu și folat. De asemenea, conțin fibre care susțin tranzitul intestinal.
Citește și: Cele 10 alimente care ajută la detoxifierea organismului și stimulează funcția ficatului