Toată lumea știe că pierderea în greutate nu este o sarcină ușoară. Dar mulți oameni ajung la extreme și cred că trebuie să se înfometeze pentru a atinge greutatea dorită. Fac schimbări drastice în viețile lor, dar, din păcate, rezultatul nu este întotdeauna cel dorit, mai ales că pot pierde în greutate inițial, dar se pot trezi că o recâștigă și mai adaugă și câteva kilograme în plus.
Nu trebuie să recurgi la măsuri extreme pentru a pierde câteva kilograme. Iată ce te poate ajuta să slăbești fără să te înfometezi:
Este extrem de ușor să găsești o scuză și să spui că ești prea ocupat pentru a lua un mic dejun corespunzător dimineața, dar trebuie să înțelegi cât de importantă este această masă, în special dacă vrei să slăbești. Amintește-ți că imediat după ce te trezești, corpul tău are nevoie de hrană, deoarece a fost în modul de post în timp ce dormeai, ceea ce înseamnă că metabolismul tău a încetinit. Poți ajuta la repornirea lui cu un mic dejun excelent. Desigur, nu poți mânca orice îți trece prin cap. Renunță la alimentele dulci și pline de zahăr precum brioșele, gofrele și covrigii și în schimb consumă ovăz cu fructe și miere, muesli sau ouă pe pâine integrală prăjită.
Una dintre problemele cu care te-ai putea confrunta în dieta actuală sau în dietele pe care le-ai încercat în trecut este că ceea ce mănânci nu te face să te simți sătul pe tot parcursul zilei, așa că recurgi la gustări rapide și ușoare, dar adesea nesănătoase, care te vor face să iei în greutate.
Poți remedia această situație schimbând dieta și adăugând mai multe alimente bogate în proteine și fibre. De exemplu, pentru micul dejun, în locul clasicelor clătite sau gofre, alege cereale integrale sau iaurt grecesc. Pentru mesele de prânz sau cină, optează pentru o proteină slabă precum somonul și adaugă fructe și legume.
Iată un sfat simplu pe care îl poți urma dacă vrei să slăbești: începe să folosești o farfurie mai mică pentru mesele tale. Un studiu realizat de Universitatea Cornell a arătat că mai mult de 90% dintre oameni termină mâncarea de pe farfurie. Asta nu este în mod evident o problemă în sine, în special dacă dieta constă în multe legume și fructe, dar farfuriile noastre par să devină tot mai mari și să fie umplute cu tot mai multe grăsimi și carbohidrați nocivi, ceea ce se traduce, de cele mai multe ori, într-o greutate nesănătoasă. De asemenea, dacă te răsfeți cu deserturi sau mese bogate în calorii, folosirea unei farfurii mari nu te ajută, dacă vrei să dai jos câteva kilograme.
Una dintre cele mai mari probleme atunci când ții o dietă este faptul că aceasta este mult prea restrictivă, așa că, e o chestiune de timp până cazi pradă poftelor și dieta se duce pe apa sâmbetei. De aceea nu ar trebui să renunți complet la anumite tipuri de alimente atunci când ții o cură de slăbire. Poți totuși să mai mănânci ocazional cartofi prăjiți sau o cupă cu înghețată, dar ar trebui să le consumi doar ocazional și să facă parte dintr-o dietă echilibrată și variată în ansamblu.
Foto: Shutterstock