Papanașii sunt nelipsiți din bucătăria românească, iar odată ce i-ai încercat, nu ai cum să nu-ți dorești să mai mănânci încă o dată și-ncă o dată și, dacă s-ar putea și nu s-ar pune pe abdomen și șolduri sau nu ne-ar da peste cap starea de sănătate, i-am putea mânca la nesfârșit. Iată o rețetă simplă și delicioasă de papanași de post.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare:
Într-un castron mare, amestecați tofu după ce l-ați dat prin blender, zahărul, coaja de lămâie și un praf de sare, până se formează un aluat omogen.
Luați porții mici de aluat și formați bilele. Apoi, aplatizați fiecare bilă pentru a forma discuri plate, având grijă să mențineți grosimea uniformă. În centru fiecărui disc, puneți o linguriță de gem de fructe de pădure. Închideți marginile aluatului deasupra umpluturii, formând astfel papanașii.
Încălziți ulei într-o tigaie la foc mediu. Prăjiți papanașii până devin aurii pe ambele părți. Scoateți papanașii prăjiți pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.
Pudrați papanașii cu zahăr pudră înainte de a-i servi. Serviți papanașii de post calzi, cu gem de fructe de pădure adăugat sau alături de fructe proaspete.