Cele 5 alimente despre care lumea crede că sunt sănătoase, dar adevărul este cu totul altul

  • Publicat:
Cele 5 alimente despre care lumea crede că sunt sănătoase, dar adevărul este cu totul altul

Alimentele sănătoase sunt un subiect frecvent discutat în zilele noastre. Însă ce faci atunci când tu consideri că produsele pe care le consumi fac parte din grupul alimentelor sănătoase, dar se dovedesc a fi tocmai pe dos?

5 alimente care nu sunt atât de sănătoase pe cât crezi

Fresh-urile de fructe

Chiar şi dacă foloseşti doar portocale pentru a face un suc proaspăt, pe care îl consumi ca o masă separată, dar acest lucru are loc la ora 7 seara, rişti să îţi compromiţi rezultatele.

Fresh-urile care conţin fructe au un conţinut mare de fructoză, şi să nu uităm că fructoza are asupra organismului nostru aproape acelaşi efect ca zahărul.

Uleiul de măsline „light”

Chiar dacă unele persoane sunt tentate să creadă că “light” ar putea să însemne cu mai puține grăsimi, nu este deloc așa: “light” se referă la modul în care este produs uleiul.

Și, de fapt, uleiul de măsline light este cel de cea mai slabă calitate, fiind procesat la căldură și fiind folosite chimicale pentru a se îndepărta impuritățile și a i se conferi culoarea și aroma.

Cerealele integrale

În cele mai multe dintre cazuri, pâinea integrală și pâinea rezultată din grâu nu sunt cu nimic mai sănătoase decât pâinea albă. Și asta pentru simplul fapt că sunt făcute din făină îmbogățită.

Făina îmbogățită își pierde proprietățile nutritive în procesul de rafinare și, ca atare, nu doar că nu are o valoare nutritivă mai mare, dar poate provoca și o creștere a zaharurilor din sânge.

Laptele de ovăz

Calciul și vitaminele A, D, K ori E  nu pot fi absorbite de organism dacă nu sunt și însoțite de grăsimi, iar laptele de ovăz este lipsit de acele grăsimi necesare. De aceea, tot cel mai bine este să consumi laptele integral, avertizează specialiștii.

Orezul expandat

Orezul expandat are beneficii, dar nu îți oferă toți nutrienții de care ai nevoie. Vitamina C sau A, de exemplu, lipsesc din compoziția lor. Asigură-te că mănânci destule legume și fructe și produse alimentare cu proteine de calitate. Dieta ta trebuie să conțină toți nutrienții de care corpul tău are nevoie.

O altă sursă de îngrijorare este conținutul de arsenic din orez. Arsenicul este o substanță foarte toxică, prezentă în sol. Îngrășămintele și pesticidele cresc nivelul de arsenic din sol, iar orezul are tendința de a-l acumula mai mult ca alte cereale, pentru că se dezvoltă în apă.

Citește și: Alimentele pe care ar trebui să le mănânci cât mai des, pe tot parcursul anului

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult