De la carne și până la condimente, iată cât de mult rezistă alimentele de bază în frigider. Potrivit publicației Taste of Home, unele alimente sunt absolut sigure pentru a fi consumate chiar și la un an de când au fost cumpărate.
Românii aleg să-și cumpere frigidere spațioase, unde să-și depoziteze diferite alimente precum carnea, legumele sau fructele. Dintre toate alimentele, muștarul rezistă 12 luni în frigider, la fel se întâmplă și-n cazul siropului de arțar. Acestea sunt singurele două alimente care rezistă mult timp în frigider. Iată câte zile trebuie să ținem lactatele sau legumele la rece, însă!
Citește și: Adevărul despre dată de expirare a alimentelor. Ce reprezintă, de fapt
Slănină, nefiartă: 7 zile
Friptură de vită, fripturi sau coaste, nefierte: 3 până la 5 zile
Pui, fiert (inclusiv prăjit): 3 până la 4 zile
Pui, nefiert: 1 până la 2 zile
Ouă, fierte tari: 1 săptămână
Ouă crude: 3 până la 5 săptămâni
Salată de ouă: 3 până la 5 zile
Pește, fiert: 3 până la 4 zile
Pește, crud: 1 până la 2 zile
Carne de vită tocată, gătită: 3 până la 4 zile
Carne de vită tocată, nefiartă: 1 până la 2 zile
Hot Dog, deschis: 1 săptămână
Hot Dog, nedeschis: 2 săptămâni
Carne neambalată: 3 până la 5 zile
Carne ambalată: 2 săptămâni
Friptură, cotlete sau coaste de porc, nefierte: 3 până la 5 zile
Cârnați, negătiți: 1 până la 2 zile
Creveți, fierți: 3 până la 4 zile
Creveți, negătiți: 1 până la 2 zile
Mere: 3 săptămâni
Caise: 2 până la 3 zile
Avocado: 3 până la 4 zile
Sparanghel: 3 până la 4 zile
Sfeclă: 7 până la 10 zile
Ardei gras: 4 până la 5 zile
Fructe de pădure: 4 până la 5 zile
Broccoli: 3 până la 5 zile
Varza de Bruxelles: 3 până la 5 zile
Varză: 1 până la 2 săptămâni
Morcovi: 3 săptămâni
Conopidă: 3 până la 5 zile
Țelină: 1 până la 2 săptămâni
Porumb: 1 până la 2 zile
Castraveți: 4 până la 5 zile
Vinete: 3 până la 4 zile
Usturoi: 1 până la 2 săptămâni
Rădăcină de ghimbir: 1 până la 2 săptămâni
Struguri: 1 săptămână
Fasole verde: 3 până la 4 zile
Ceapă verde: 1 până la 2 săptămâni
Salată verde: 3 până la 4 zile
Pepeni: 3 până la 4 zile
Ciuperci: 2 până la 3 zile
Ceapă: 2 luni
Suc de portocale, deschis: 7 până la 10 zile
Pătrunjel: 7 zile
Piersici: 3 până la 4 zile
Ridichi: 10 până la 14 zile
Spanac: 1 până la 2 zile
Tofu: 1 săptămână
Roșii: 2 până la 3 zile
Dovlecei: 4 până la 5 zile
Unt: 1 până la 3 luni
Lapte bătut: 1 până la 2 săptămâni
Brânză de vaci: 1 săptămână
Crema de brânză: 2 săptămâni
Brânză tare (cum ar fi Cheddar sau Swiss), deschisă: 3 până la 4 săptămâni
Brânză tare (cum ar fi cheddar sau elvețian), nedeschisă: 6 luni
Margarină: 6 luni
Lapte: 1 săptămână
Felii de brânză topită: 1 până la 2 luni
Brânză mărunțită: 1 lună
Brânză moale (cum ar fi Brie): 1 săptămână
Smântână acră: 1 până la 3 săptămâni
Lapte de soia: 1 săptămână
Frișcă bătută: 1 zi
Topping bătut: 1 până la 2 săptămâni
Frișcă: 1 lună
Iaurt: 1 până la 2 săptămâni
Covrigi: 1 până la 2 săptămâni
Pâine: 1 până la 2 săptămâni
Prăjituri sau prăjituri cu brânză: 1 săptămână
Biscuiți: 2 luni
Brioșe: 1 săptămână
Plăcintă: 3 până la 4 zile
Rulouri: 1 săptămână
Supă sau tocană: 3 până la 4 zile
Tortilla: 4 până la 7 zile
Sos de grătar: 4 luni
Sirop de ciocolată: 6 luni
Glazură, conservată: 1 săptămână
Gemuri și jeleuri: 6 luni
Ketchup: 6 luni
Sirop de arțar: 12 luni
Mayo: 2 luni
Muștar: 12 luni
Măsline: 2 săptămâni
Murături: 1 până la 2 săptămâni
Sos pentru salată: 3 luni
Salsa: 1 lună
Sos pentru spaghete: 4 zile
Citește și: 9 alimente care nu expiră niciodată. Le poți consumă chiar și peste 50 de ani!