Brioșele sunt gustări delicioase, ușor de preparat și ideale atunci când nu ai nicio idee de mic dejun, spre exemplu. Azi îți spunem cum să faci brioșe de post cu stafide, cu doar câteva ingrediente, sănătoase și potrivite și pentru cei care respectă această perioadă de restricții alimentare.
Amestecă făina cu praful de copt, zahărul și scorțișoara. Pasează bananele cu o furculiță.
Peste banane se toarnă și amestecă vanilia, uleiul și apa minerală și apoi înglobează încet amestecul uscat. În pasta obținută, adaugă stafidele.
Încinge cuptorul la foc mediu (180 de grade) și pune căpăcele din hârtie speciale pe fundul tăvii de brioșe.
Toarnă amestecul de brioșe de post în formele pregătite și dă la cuptor circa 25 de minute, sau până trec testul scobitorii.
Poți folosi în loc de stafide orice fructe confiate și poți renunța la zahăr, pentru că bananele, scorțișoara și fructele vor face brioșele dulci.
Foto: Shutterstock