Cafeaua care îți întărește sistemul imunitar. Bonus: are mai puțină cofeină decât varianta clasică

Cafeaua cu ciuperci este la mare căutare. Dar ce conține mai exact?
  • Publicat:
Cafeaua care îți întărește sistemul imunitar. Bonus: are mai puțină cofeină decât varianta clasică
sursa foto: Envato

Cafeaua cu ciuperci a devenit extrem de populară, mai ales că este o variantă mai sănătoasă decât cafeaua obișnuită. Această cafea oferă beneficii suplimentare pentru sănătate. 

Cafeaua care îți întărește sistemul imunitar

Cafeaua care îți întărește sistemul imunitar. Azi vorbim despre cafeaua cu ciuperci, care este, de fapt, un amestec delicat de ciuperci măcinate și boabe de cafea. Cafeaua cu ciuperci folosește, în general, ciuperci medicinale, precum shiitake, portobello, Chaga, Cordyceps, Reishi, coama leului și coada Turciei.

Acest tip de cafea are mai puțină cofeină decât cafeaua obișnuită. Cofeina este o substanță psihoactivă care se găsește în mod natural în unele alimente, dar și boabele de cafea sau boabele de cacao. Pudra de ciuperci nu conține cofeină, așadar, această cafea poate fi consumată și de către persoanele care alăptează sau sunt însărcinate.

Cafeaua cu ciuperci, o variantă mai sănătoasă decât cafeaua clasică

Spre exemplu, o ceașcă normală de cafea are între 100 și 150 de miligrame de cofeină, în timp ce cafeaua cu ciuperci are între 50 și 60 de miligrame, susțin specialiștii.

Emily Rubin, președintele departamentului de relații publice al Academiei de Nutriție și Dietetică din Philadelphia, a declarat că consumul de cafea cu ciuperci poate ameliora stresul, să reducă inflamațiile și să ajute enorm la stimularea imunității. Pentru a face acest tip de cafea, ciupercile sunt culese, uscate și transformate într-o pulbere organică care nu conține umpluturi sau aditivi.

Apoi, ciupercile sunt apoi deshidratate, măcinate într-o pulbere fină și amestecate cu boabe de cafea măcinate. Cafeaua cu ciuperci are o cantitate de pulbere de ciuperci combinată cu o cantitate egală de boabe de cafea măcinate.

Citește și: Cafeaua cu ciuperci, alternative cafelei clasice. Oferă mai multă energie!

Nu diferă foarte mult la gust de cafeaua cu cofeină

Consumatorii au dezvăluit că profilul aromelor cafelei cu ciuperci nu este atât de diferit de cel al cafelei obișnuite. Cu toate acestea, beneficiile propuse pentru sănătate ale cafelei cu ciuperci, inclusiv anxietatea redusă și imunitatea îmbunătățită.

Deși cafeaua cu ciuperci merită încercată, există câteva dezavantaje de luat în considerare. Trebuie precizat faptul că majoritatea studiilor asupra ciupercilor medicinale se bazează pe animale sau sunt preparate într-un laborator, cu puține studii asupra oamenilor. De aceea, nu este clar dacă există efecte combinate pozitive sau negative asupra sănătății amestecului de ciuperci și boabe de cafea.

Citește și: Ce să mănânci și ce să eviți dacă suferi de tiroidită autoimună Hashimoto

Dezavantajele cafelei cu ciuperci

Emily Rubin a mai explicat faptul că această băutură poate provoca probleme digestive: „Persoanele care prezintă risc de pietre la rinichi trebuie să urmărească anumite tipuri de cafea cu ciuperci (varietatea chaga), deoarece acestea conțin niveluri ridicate de oxalați”. 

În plus, cantități mari de pulbere de ciuperci reishi au fost legate de toxicitatea hepatică, a mai adăugat expertul.

„Ciuperca Reishi poate provoca și alte efecte secundare, inclusiv uscăciunea gurii și a gâtului, mâncărimi și erupții cutanate, tulburări de stomac și diaree, amețeli și dureri de cap, sângerări nazale și scaune cu sânge”, a mai completat Rubin.

Sursa: huffpost.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: