Stilul de viață și obiceiurile nesănătoase pot crește semnificativ riscul de diabet de tip 2 și există în mod special unul asupra cărora endocrinologii trag un semnal de alarmă! Iată care este acesta!
Mulți o fac, dar prea puțini sunt conștienți de asta. Consumul de băuturi îndulcite este extrem de periculoas. Dacă obișnuiești să consumi frecvent sucuri, ei bine, află că endocrinologii susțin că acest obicei este deosebit de nociv.
„Sucul, ceaiul dulce și alte băuturi zaharoase vor crește, de obicei, nivelul de zahăr. Ferește-te de alimentele făcute cu sirop de porumb bogat în fructoza”, a spus endocrinologul Dr. Florence Comite, medic și fondator al Centrului Comite.
Potrivit cercetărilor, există legături între consumul cronic de alcool, dezechilibre hormonale, fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge și rezistență la insulină, precum și diabet de tip 2.
Consumul de alcool poate duce, în egală măsură, la pancreatita cronică, care a fost legată de un risc mai mare de a dezvolta diabet.
Citește și: Băutura care scade riscul de diabet de tip 2, dar poate crește tensiunea
Dr. Comite susține faptul că un consum regulat de carbohidrați procesați, cum ar fi produsele de patiserie, pâinea și pastele care sunt sărace sau lipsite de fibre alimentare, poate face ravagii asupra glicemiei și a gestionării greutății.
Recomandat este să alegem mai multe proteine în locul carbohidraților.
„Mănâncă o mâna de nuci, puțină brânză, iaurt, niște curcan sau un ou fiert tare. Proteinele, care se digeră mai lent decât carbohidrații (glucoză, fructoza), vor încetini absorbția zaharurilor (carbohidrați) în fluxul sanguin și vor modifică eliberarea de insulină, menținând astfel nivelul de zahăr stabil pe un interval mai lung”, a spus Dr. Florence Comite.
„Organismul produce insulină, dar organismul nu folosește insulină în mod corespunzător. Insulina ajută glucoza să între în celule, iar atunci când dezvolți diabet vei avea nevoie de mai multă insulină pentru ca glucoza să intre în celule”, a mai adăugat acesta.
Citește și: Dieta care face reversibil diabetul, chiar și dupa 10 ani de la debutul bolii