Meniu anti-Alzheimer. Ce să mănânci dimineața, la prânz și seara ca să-ți protejezi creierul de demență

  • Publicat:
Meniu anti-Alzheimer. Ce să mănânci dimineața, la prânz și seara ca să-ți protejezi creierul de demență
Sursa foto: envato

Creierul este foarte important pentru funcționarea organismului. Tocmai de aceea, creierul are nevoie de energie, iar energia și-o ia din alimentele pe care le consumi. 

În ultimul timp, cercetările arată că ceea ce mâncam poate reduce riscul de demență într-o măsură mai mare decât se credea anterior.

Deși sunt necesare mai multe studii, „există o mulțime de date care sugerează că exercițiile și dieta sunt bune pentru creier și pot preveni sau ajuta la încetinirea [schimbărilor cognitive]”, spune Jeffrey Burns, MD, co-director al Universității din Kansas Alzheimer.

Iar un stil de viață sănătos poate produce beneficii pentru creier, indiferent de vârsta ta.

Prevenția demenței prin alimentație corectă

Neuronii nu sunt în număr nelimitat, prin urmare pierderea acestora afectează funcționarea optimă a creierului. Alimentația este esențială pentru repararea/recuperarea unora dintre celulele nervoase.

Nutrienții esențiali pentru creier sunt:

  • proteinele
  • carbohidrații
  • grăsimile
  • vitaminele
  • mineralele

Opțiuni alimentare sănătoase pentru creier. Ce mâncam dimineața, la prânz și seara

Mic dejun

  • O cafea (cafeaua ajută la reducerea cantităților de proteine din organism)
  • O omletă cu ardei, sapanc și roșii (reduce inflamația și stresul oxidativ) / Un bol de iaurt cu fructe de pădure și nuci (crește nivelul de antioxidanți din organism)

Citește și: Dieta care scade riscul de Alzheimer și fructele care reduc inflamatiile

Prânz

  • O salată Waldorf clasică, pe bază de țelină verde, fructe și nuci, asezonate cu un dressing de maioneză (nucile, merele și strugurii îndeosebi protejează împotriva bolii Alzheimer) /
  • O salată Nicoise, care conține ton bogat în proteine, o sursă excelentă de Omega3 și vitamina D.

O rețeta absolut delicioasă aici.

Cină

Condimentele precum scorțișoara și ghimbirul ajută la suprimarea inflamației, în timp ce turmericul poate ajută la protejarea celulelor creierului. Folosiți-le cu încredere în prepararea cinei!

Noi va recomandăm o rețeta de curry cu vinete și turmeric, un preparat indian rapid și absolut delicios!

Alimentele care previn apariția bolii Alzheimer:

Mure
Struguri roșii
Cafea
Pește
Legume galbene, portocalii și roșii
Usturoi
Migdale
Alune de pădure
Nuci
Ulei de măsline
Ardei
Soia
Scorțișoară
Ghimbir
Șofran
Turmeric
Crucifere
Cereale integrale
Legume cu frunze verzi

Alimente periculoase pentru creier

De asemenea, dacă dorești să previi boala degenerativă a secolului, Alzheimerul, ar trebui să limitezi consumul de carne roșie, de zaharuri și de carbohidrați rafinați.

Totodată, ar trebui să mărești consumul de fructe, legume, grăsimi sănătoase și fructe de mare, care nu numai că sunt sănătoase, însă reduc și riscul de a dezvolta o afecțiune precum Alzheimerul.

Citește și: Farmacia din farfurie. Alimente care combat inflamația, cauza multor boli grave

Sursă: The Sun

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult