Adori pastele cu sosuri onctuoase, dar ții post sau urmezi un regim alimentar care îți interzice lactatele? Avem pentru tine o rețetă de spaghete carbonara incredibil de simplă. Rezultatul este uimitor de delicios și este posibil ca după ce le testezi să renunți cu totul la varianta clasică.
Pune caju în apă fierbinte timp de o oră, ca să se înmoaie. După ce este gata, scurge-l de apă și toarnă-l într-un blender. Adaugă laptele de soia, drojdia, sarea și piperul. Mixează totul până obții un sos cu o consistență fină și cremoasă.
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Sotează ciupercile și usturoiul în ulei, timp de 3 minute. Adaugă spanacul și jumătate din pătrunjel și mai lasă pe foc încă 5 minute. Scurge pastele de apă și adaugă-le peste ciuperci. Toarnă sosul și amestecă totul. Mai lasă încă două minute totul la foc mic.
Savurează o porție de spaghete carbonara de post cu restul de pătrunjel presărat peste ele.
Foto: Shutterstock