Magia sărbătorilor a început peste tot în țară și toată lumea, cu mic cu mare, îl așteaptă pe Moș Crăciun. Chiar dacă nici anul acesta nu știm dacă și zăpada ca în povești va face parte din peisaj, ce putem să vă spunem sigur este în ce orașe din România sunt târguri de Crăciun, în ce perioadă se desfășoară și care sunt principalele atracții ale acestora.
Unde: Piața Constituției
Când se desfășoară: în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie
În Piața Constituției va avea loc Târgul de Crăciun București. Aici, locuitorii Capitalei, dar și turiștii se pot bucura de preparate tradiționale, produse artizanale, dar și de programe artistice.
Pe lângă acesta, în Capitală va mai fi deschis târgul de Crăciun din Drumul Taberei care va avea loc în perioada 29 noiembrie – 27 decembrie 2023.
Unde: În Piețele Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare
Când se desfășoară: în perioada 17 noiembrie-2 ianuarie
Anul acesta târgul are un concept total nou față de anii precedenți. În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică.
În fața Teatrului Național din Craiova vor fi ornamente spectaculoase și cea mai mare roată din România.
Unde: Piața Mare
Când se desfășoară: în perioada 17 noiembrie – 2 ianuarie
Și anul acesta dintre atracțiile principale fac parte spectaculoasele proiecții care vor transforma fiecare clădire din Piața Mare într-o operă de artă în mișcare și centrul orașului într-un adevărat loc de poveste. Fiecare seară va fi marcată de aceste proiecții impresionante, care vor aduce magia sărbătorilor de iarnă la viață într-un mod inedit.
De-a lungul întregii perioade a târgului, vizitatorii se vor putea bucura de o selecție excepțională de expozanți și căsuțe care oferă cele mai frumoase cadouri și produse de sezon. De la suveniruri artizanale la delicii culinare, târgul este un loc perfect pentru a-ți începe cumpărăturile de Crăciun și pentru a descoperi lucruri speciale pentru cei dragi.
Unde: Piața Sfatului, Piața Sfântul Ioan
Când se desfășoară: în perioada 30 noiembrie – 7 ianuarie
Tema de anul acesta este „Decembrie de poveste la Brașov”.
Mult așteptatul eveniment le va oferi turiștilor și localnicilor nu doar produse, ci experiențe. Pentru a asigura un acces facil la căsuțele din cadrul târgului anul acesta acestea sunt împărțite pe zone: zona pentru producătorii din sfera de produse alimentare și agro-alimentare, zona cu produse meșteșugărești și artizanale, zona cu produse alimentare preparate la fața locului, zona pentru comercianții de produse alimentare și nealimentare.
Unde: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe
Când se desfășoară: în perioada 26 noiembrie – 7 ianuarie
Peste un milion de instalații luminoase colorează Timișoara. 70 de căsuțe pentru comercianți, roata panoramică din centrul orașului, zona gastronomică de la Modex, jocurile pentru copii, scena din dreptul palatului Loyd, patinoarul din Piața Libertății, bradul artificial și cupola luminoasă, sunt câteva din atracțiile Târgului de Crăciun.
Evenimentul de anul acesta nu se rezumă doar la cumpărături: Moș Crăciun își deschide atelierele pentru a dezvolta abilitățile artistice ale copiilor.
Unde: Piața Unirii, Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”
Când se desfășoară: în perioada 24 noiembrie – 1 ianuarie
Clujul își va bucura turiștii anul acesta cu două târguri de Crăciun. Astfel, Piața Unirii a devenit începând cu data de 24 noiembrie „Planeta Crăciun”, unde căsuțe iluminate și decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă, o roată panoramică și alte surprize încântă vizitatorii.
De altfel, pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, începând cu data de 1 decembrie, clujenii și vizitatorii orașului sunt invitați să exploreze căsuțele cu delicatese tradiționale și multitudinea de activități și spectacole, dar și patinoarul din locație.
Cele două târguri își vor închide porțile pe 1 ianuarie 2024.
Unde: Piața Mare
Când se desfășoară: în perioada 1 decembrie – 8 ianuarie
Sute de mii de luminițe vor forma anul acest decorul specific Târgului de Crăciun, toate acestea fiind cu LED, ceea ce înseamnă un consum redus de energie. Astfel, în fața Palatului Administrativ și în Parcul „Mihai Eminescu” atmosfera unică de sărbătoare este creată cu decorațiuni precum arbuști, brazi, moș cu sanie, glob de trecere, îngeri, arcade luminoase. La intrarea în parcul „Mihai Eminescu” este amenajată o poartă luminoasă din cifrele 2023.
Ca și anul trecut, în zonă este amplasat și bradul ecologic care va putea fi iluminat prin pedalare. Atracția din fața Palatului Administrativ este bradul artificial împodobit cu zeci de globuri și mii de luminițe multicolore și acestea cu un consum redus de energie.
Foto: Shutterstock