Afecțiuni severe pe care le poți trata cu apa termală

Apa termală este cunoscută pentru beneficiile sale puternice asupra diferitelor sisteme și condiții ale organismului.
  • Publicat:
Afecțiuni severe pe care le poți trata cu apa termală
Foto: shutterstock

Apa termală este cunoscută pentru beneficiile sale puternice asupra diferitelor sisteme și condiții ale organismului. Beneficiile lor sunt recunoscute de sute și mii de ani. Și pe bună dreptate! Acestea reprezintă o sursă prețioasă de sănătate și relaxare. Nikolai Popov, SPA manager la Aquahouse Health SPA Hotel, ne-a explicat ce poți trata cu ajutorul apei termale.

4 afecțiuni pe care le poți trata cu apa termală

Afecțiuni ale pielii- are potențialul de a calma și înmuia pielea, demonstrându-și eficacitatea în cazul pielii uscate și având efecte preventive în anumite afecțiuni ale pielii, precum eczema și psoriazis.

Relaxare și reducerea stresului- apa termală are un puternic efect de relaxare asupra sistemului nervos central, promovând un somn odihnitor, normalizând ritmul circadian și fiind benefică în tratarea insomniei, depresiei și schimbărilor de dispoziție.

Dureri musculare și articulare- relaxarea pe care o oferă nu se limitează doar la sistemul nervos, ci se extinde și la țesuturile moi în general. Apa minerală ajută la ameliorarea durerilor de natură musculară, articulară, ligamentară și neurală. Durerile musculare sunt afectate în mod pozitiv, iar simptomele artritei sunt atenuate.

Îmbunătățirea circulației și detoxifierea- se îmbunătățește și crește circulația sângelui în întregul corp, aducând numeroase beneficii. Sângele este principalul mijloc de transport pentru organism și aduce oxigen și nutrienți proaspeți celulelor și țesuturilor noastre, eliminând în același timp produsele de degradare rezultate din metabolismul celular, cum ar fi dioxidul de carbon și radicalii liberi.

Astfel, celulele beneficiază de o mai bună aprovizionare cu nutrienți și oxigen, prelungindu-și durata de viață, iar funcționarea acestora este îmbunătățită datorită eliminării mai eficiente a deșeurilor metabolice pe care le produc, cum ar fi dioxidul de carbon, ureea, radicalii liberi, amoniac etc.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult