Pastele sunt întotdeauna un fel de mâncare foarte apreciat iar variantele în care se pot prepara sunt, fără exagerare, fără număr. Pentru că este iarnă și temperaturile scăzute și zilele scurte te fac să îți dorești comfort food, îți propunem o rețetă de paste cu avocado și gorgonzola.
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe cutie, ideal nu mai mult de 7-8 minute, pentru o consistență al dente.
Desfă avocado, scoate-i sâmburele și pune pulpa curățată de coajă într-un blender. Adaugă frunzele de busuioc, usturoiul, sarea, puțin piper proaspăt măcinat și apa. Amestecă până se transformă într-un sos fin.
Pastele fierbinți se scurg de apă și se pun într-un castron încăpător. Adaugă sosul, bucățile de brânză, fulgii de ardei și amestecă bine.
Se servesc imediat, cu piper proaspăt măcinat.
Foto: Shutterstock