Dacă nu știi ce fursecuri să prepari pentru platoul de Crăciun, această rețetă de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie sunt opțiunea perfectă. Musafirii vor fi impresionați de gustul îmbietor al acestora.
Rețeta de ișlere este compusă din doi biscuiți cu nucă, umpluți cu cremă și glazurați cu ciocolată. Aparține bucătăriei austro-ungare și a ajuns în România mai întâi în zona Banatului, iar mai apoi în Ardeal și în restul țării.
În anii ’50, un patiser din Bad Ischl, pe numele său Richard Kurth, a creat rețeta. A prezentat-o la Expoziția Mondială de la Bruxelles, în anul 1958, și a obținut medalia de aur pentru ea.
Biscuiții pentru ișlere se prepară dintr-un aluat fraged cu unt și migdale, nucă sau alune de pădure măcinate fin. Apoi, sunt lipiți doi câte doi cu diferite creme sau dulceață și se glazurează cu ciocolată. Vezi AICI care sunt ingredientele pe care trebuie să le cumperi, dar și rețeta completă. Poftă bună!