O sticlă de șampanie sau de orice vin spumant este întotdeauna potrivită pentru noaptea de Revelion, dar câteva cocktailuri delicioase și spectaculoase vor face ca petrecerea (sau seara acasă) să pară și mai grandioasă.
Există câteva abordări pe care le poți încerca: poți să pregătești o băutură cu șampanie care să fie semnătura petrecerii. Sau poți opta pentru băuturi cu conținut scăzut de alcool sau cocktailuri cu cafea pentru a menține invitații în picioare până în zori.
Iată câteva idei de cocktailuri grozave pentru a sărbători venirea Anului Nou.
Nu ai nevoie de o listă lungă de ingrediente pentru a pregăti un cocktail special cu vin spumant. Acest cocktail în două părți combină șampania brută cu deliciosul lichior de coacăze negre creme de cassis.
Toarnă creme de cassis într-un pahar de șampanie. Completează paharul cu șampanie. Decorează cu o coajă de lămâie.
Acest cocktail sclipitor cu arome citrice îmbină ginul, sucul de lămâie și siropul simplu cu șampanie sau orice vin spumant. Dacă nu ești fan al ginului, poți să experimentezi ușor cu baza băuturii – în unele variante mai bogate ale acesteia se folosește coniac.
Adaugă ginul, sucul de lămâie și siropul simplu într-un shaker cu gheață și agită până se răcește bine. Pune în două pahare de șampanie. Garnisește cu o coajă de lămâie.
Dacă ai un bar bine aprovizionat la tine acasă, sunt șanse mari să ai tot ce îți trebuie pentru a pregăti această băutură strălucitoare și sofisticată. Pur și simplu pune un cub de zahăr pe o lingură de bar și adaugă câteva picături de bitter Angostura, apoi completează cu șampanie (sau orice alt vin spumant preferi).
Așază un cub de zahăr pe o lingură de bar și adaugă câteva picături de Angostura. Pune ușor cubul într-un pahar de șampanie sau un pahar similar, bine răcit. Umple paharul cu șampanie sau alt vin spumant. Garnisește cu o coajă de lămâie.
Un Negroni clasic este întotdeauna o alegere apreciată de mulți. Dar dacă vrei ca invitații să rămână treji până la miezul nopții, îți sugerăm această versiune cu conținut scăzut de alcool, dar la fel de delicioasă, care înlocuiește ginul cu prosecco, alături de Campari și vermut dulce.
Pune Campari și vermutul dulce într-un pahar cu gheață și amestecă până când se răcește bine. Completează cu prosecco. Garnisește cu o coajă de portocală.
Această băutură a prelungit multe seri încă din anii 1980, când legendarul barman Dick Bradsell a mixat pentru prima dată această combinație de vodcă, lichior de cafea, espresso și sirop simplu. Nu ai espressor? Poți înlocui cu concentrat de cafea rece în locul unui shot de espresso proaspăt făcut.
Pune vodca, lichiorul de cafea, espresso și siropul simplu într-un shaker umplut cu gheață și amestecă până când se răcește bine. Filtrează într-un pahar de cocktail răcit. Garnisește cu 3 boabe de cafea.
Ce crezi că se întâmplă dacă amesteci vodcă de zmeură, piure de zmeură și piersică făcut în casă și vinul spumant preferat? Îți spunem noi: o băutură extraordinar de frumoasă (și delicioasă).
Pune vodca și piureul de zmeură și piersică într-un pahar de șampanie. Completează cu vinul spumant și amestecă ușor și scurt pentru a le combina. Garnisește cu 3 fructe de zmeură proaspete.
*Piure de zmeurăși piersică: Pune 1 piersică fără sâmburi și tocată, 4 fructe de zmeură și 15 ml suc de lămâie proaspăt stoarsă într-un blender și amestecă până obții un piure fin.
Redă eleganța erei Bond cu băutura preferată a agentului 007. Numele său vine de la personajul fictiv Vesper Lynd, iar această variantă clasică de Martini combină gin, vodcă și aperitiv Lillet Blanc.
Pune ginul, vodca și aperitivul Lillet Blanc într-un shaker umplut cu gheață. Agită viguros timp de 20–30 de secunde, până când devine extrem de rece. Filtrează într-un pahar de cocktail răcit. Pentru un plus de aromă, freacă ușor coaja de lămâie de marginea paharului, pentru a-i rămâne uleiul și apoi las-o în cocktail.
Foto: Shutterstock