Cristian Apetrei, virusologul român stabilit în Statele Unite ale Americii, avertizează asupra dietei pe care o avem, în mare parte din alimente procesate.
Profesorul de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh explică un studiu medical – Chronic inflammation in the etiology of disease across the life span – (Inflamația cronică în etiologia bolilor de-a lungul vieții). Potrivit virusologului, care citează din studiu, ”o floră inflamatorie (precum cea asociată cu consumul unei diete de tip Western-bogată în grăsimi săturate și zahăr) creează o stare de inflamație cronică”.
”Bolile inflamatorii cronice au fost recunoscute ca fiind cea mai importantă cauză de deces în lumea de astăzi, peste 50 % din totalul deceselor fiind atribuite bolilor legate de inflamație, cum ar fi cardiopatia ischemică, accidentul vascular cerebral, cancerul, diabetul zaharat, boala cronică de rinichi, boala ficatului gras non-alcoolic (NAFLD) și afecțiunile autoimune și neurodegenerative”, scrie în ”Chronic inflammation in the etiology of disease across the life span”.
Virusologul Apetrei avertizează că dieta de tip Western – bogată în grăsimi săturate și zahăr- este periculoasă, mai ales că inflamația cronică este responsabilă de mai mult de 50% din decesele de pe planetă!
”Așa încât, înainte de ultimul chiolhan al anului, vă invit să meditați la următoarea concluzie: o floră inflamatorie (precum cea asociată cu consumul unei diete de tip Western – bogată în grăsimi saturate și zahăr) creează o stare de inflamație cronică. Inflamația cronică este la originea a numeroase îmbolnăviri și este !!!!!! Da? Țineți minte chestia asta dimineață, la prânz și seară. Pentru că în această frază stau toate strategiile necesare și eșecurile medicinei din ultimii 50 de ani și din următorii 50”, a scris dr. Cristian Apetrei, pe pagina sa de Facebook.
”Cel mai simplu ar fi să… Vezi AICI continuarea. Ce spune Cristian Apetrei, celebrul virusolog stabilit peste Ocean, despre obiceiurile noastre alimentare.
sursa foto: Shutterstock