Colorate, sănătoase și, cel mai important, distractive, aceste clătite cu spanac sunt la fel de potrivite pentru cină precum sunt pentru un brunch de weekend. Păstrează orice aluat rămas într-un castron acoperit în frigider și îl poți folosi pentru o surpriză la micul dejun mai târziu în săptămână. Și poți fi oricât de creativ cu toppingurile.
Taie avocado pe jumătate, înlătură sâmburele, curăță-l și feliază-l subțire. Taie roșiile cherry în sferturi și pune-le într-un castron pentru salată împreună cu o parte din spanac.
Tăie mărunt ceapa verde și adaug-o la salată, apoi adaugă frunzele de pătrunjel și stoarce sucul de lime peste ingredientele din castron.
Stropește cu o lingură de ulei de măsline extravirgin, condimentează cu sare și piper după gust, amestecă bine și pune la o parte.
Sparge oul într-un blender, adaugă făina, laptele, spanacul rămas și un praf de sare și piper, apoi mixează până obții un amestec omogen. Așază o tigaie mare antiaderentă pe foc mediu, unge-o cu puțin ulei de măsline și toarnă un strat subțire de aluat, întinzându-l pe margini. Gătește pe o singură parte timp de 2 minute, sau până când devine ușor aurie, apoi așază-le într-o stivă pe o farfurie și repetă procesul.
Pune câteva linguri de brânză de vaci, salata de avocado și câțiva stropi generoși de sos de ardei iute pe fiecare clătită. Este delicioasă și servită cu un ou ochi deasupra.
Foto: Shutterstock
Sursă: jamieoliver.com