Motivul real pentru care te îmbolnăvești imediat după ce ai fost bolnav și te-ai însănătoșit. Experții în medicină au explicat cauza

Pentru a întări sistemul imunitar, specialiștii în medicină vin cu sfaturi prețioase.
  • Publicat:
Motivul real pentru care te îmbolnăvești imediat după ce ai fost bolnav și te-ai însănătoșit. Experții în medicină au explicat cauza

Gripa este o boală destul de contagioasă, așa încât probabilitatea de a te infecta din nou după ce te-ai însănătoșit este destul de mare. Pentru cei care nu doresc să se mai îmbolnăvească, medicii recomandă introducerea în rutinele lor de obiceiuri simple, care stimulează imunitatea. Iată care sunt acestea! 

De ce ne îmbolnăvim imediat după ce am trecut prin boală

De regulă, virusurile gripale se răspândesc cu ușurință, motiv pentru care persoana care a fost bolnavă se îmbolnăvește iar, la câteva zile de la însănătoșire. Experții în medicină vin cu explicații clare!

„Pentru unii oameni, îmbolnăvirea din nou după ce tocmai s-a recuperat se întâmplă în mod regulat, ceea ce, la rândul său, le poate afecta calitatea vieții și bunăstarea mentală. Principalul factor care contribuie în aceste cazuri este un sistem imunitar slăbit”, a declarat farmacistul Navin Khosla, conform nypost.com. 

Pentru a întări sistemul imunitar, Khosla ne recomandă îmbunătățirea alimentației, exercițiile fizice zilnice și gestionarea stresului.

Sistemul imunitar este slăbit

Vitamina C este prezentată ca un remediu pentru imunitate și ar trebui să fie consumată cu sârguință în timpul sezonului de vârf al gripei, a mai spus Khosla. În plus, trebuie să evitați să consumați prea multe alimente procesate.

„Este în regulă să ai un răsfăț din când în când, dar baza dietei tale ar trebui să fie umplută cu ingrediente naturale, cum ar fi legume, fructe, leguminoase, cereale și nuci. Optați pentru cele bogate în vitamina C, cum ar fi citricele și proteinele, care se găsesc în carne și produse lactate.”, a mai completat medicul.

Exercițiile fizice zilnice pot previn bolile

Exercițiile fizice au fost, de asemenea, legate de un sistem imunitar mai sănătos și ar putea oferi beneficii organismului. Cercetările au arătat că un antrenament de 20 de minute pe zi poate compensa efectele negative ale unui stil de viață sedentar.

„Fluxul de sânge și hormonii fericirii sunt importanți atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru sănătatea mentală. Găsiți ceva ce vă face plăcere, fie că dansați, să vă plimbați câinele, să patiți pe gheață sau doar un antrenament obișnuit la sală”, a spus Khosla.

Citește și: Cum faci diferența între gripă și răceală? Medicul primar boli infecțioase răspunde

Cercetările au arătat că și stresul afectează întregul organism, iar asta include și sistemul imunitar.

„Lucrul important este să fii conștient de ceea ce te face să te simți stresat și să găsești modalități de a-l gestiona. Acest lucru se poate face făcând meditație și învățând mai multe despre minte, luând pauze și fiind alături de cei dragi”, a mai adăugat Khosla.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News