Tunisienii sunt printre cei mai mari consumatori de paste din lume și au o mulțime de forme și tehnici proprii de preparare a pastelor. Harissa amplifică dulceața creveților în această rețetă și rezultatul este unul absolut delicios. Iată de ce ai nevoie pentru spaghete cu creveți în stil tunisian:
Fierbe spaghetele într-o cratiță cu apă sărată în clocot, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Crestează cu un cuțit mic și ascuțit pe spatele fiecărui crevete, astfel încât să se deschidă ca un fluture atunci când se gătesc. Amestecă într-un castron creveții cu harissa și lasă-i să marineze pentru scurt timp. Pune într-o tigaie mare la foc mediu o lingură de ulei de măsline și prăjește creveții câte un minut pe fiecare parte. Toacă grosolan și păstrează frunzele de pătrunjel, apoi feliază fin tulpinile și adaugă-le în tigaie. Pune sare și piper negru proaspăt măcinat. Mai gătește timp de încă un minut. Cu ajutorul cleștilor, adu pastele în tigaie, stoarce jumătate din zeama de lămâie, adaugă frunzele de pătrunjel, apoi amestecă-le împreună, subțiindu-le cu puțină apă, dacă este necesar. Pentru servire taie jumătatea rămasă de lămâie în sferturi pentru a stoarce deasupra.
Foto: Shutterstock
Sursa: jamieoliver.com