Mierea, toxică dacă o folosești așa! Cum se consumă corect să nu te îmbolnăvești

Mierea este cunoscută pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Iată cum se consumă corect ca să nu devină toxică.
  • Publicat:
Mierea, toxică dacă o folosești așa! Cum se consumă corect să nu te îmbolnăvești
Mierea, toxică dacă o folosești așa! Cum se consumă corect să nu te îmbolnăvești

Mierea este cunoscută pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Este un produs care, de cele mai multe ori, se folosește ca înlocuitor pentru zahăr. Generații la rând, mierea a fost consumată la un pahar cu apă călduță și miere, imediat după ce te trezești, pentru că se spune că elimină toxinele din corp și sprijină procesul de slăbire. Cu toate astea, Sadhguru a menționat într-o postare pe contul său de Instagram că mierea are un impact diferit asupra sistemului nostru și poate deveni toxică dacă este consumată într-un anumit fel.

„Consumată în stare crudă are un anumit impact. Dacă o consumi cu apă rece are un alt impact, iar dacă o consumi cu apă caldă, din nou, impactul este altul”, a spus profesorul spiritual de origine indiană. „Ar trebui să o consumăm în apă călduță pentru că ne dorim să ne trezim sistemul. Dacă punem mierea în apă fierbinte, aceasta devine toxică. Niciodată să nu pui mierea în apă fierbinte sau să nu o gătești!”, a explicat Sadhguru.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Sadhguru (@sadhguru)

Știm că există multe rețete de deserturi în care se folosește miere și este gătită, dar Sadhguru menționează că mierea preparată la o anumită temperatură poate deveni toxică.

Potrivit fondatorului Fundației Isha, mierea ar trebui să fie la o temperatură care se poate bea. Experții sunt de părere că cel mai bun lucru pe care-l poți face este să consumi mierea crudă, cumpărată sau extrasă direct de la sursă. Dacă vrei să o consumi alături de lapte sau apă cu lămâie, asigură-te că răcești conținutul înainte de a adăuga miere în el.

Acest superaliment conține numeroși nutrienți și are proprietăți antibacteriene și antioxidante, excelente pentru infecții. Atunci când consumi miere, rănile se vindecă mai repede, poți slăbi mai rapid și poți reduce problemele gastrointestinale.

Cel mai important, mierea ajută la reglarea glicemiei și îmbunătățește sănătatea inimii. Potrivit FoodData Central, o lingură de miere sau 21 de grame de miere crudă conțin 64 de calorii și 17 grame de zahăr. Pentru că am menționat că are un conținut de minerale, aceasta vine la pachet cu micronutrienți precum calciu, magneziu, niacină, potasiu, zinc etc. Mai mult, mierea este și o sursă de enzime, aminoacizi și alți compuși benefici.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult